Gå direkt till innehåll
Ford visar nya Kuga på bilsalongen i Geneve

Pressmeddelande -

Ford visar nya Kuga på bilsalongen i Geneve

I veckan visas nya Ford Kuga för besökarna på bilsalongen i Geneve. Nya Kuga har både ny teknik, som parkeringsassistans för sida-vid-sida-parkering och utvecklat aktivt kollisionsskydd, men kommer också i två nya färger.

SUV:ar säljer som aldrig förr och väntas 2020 stå för 27 procent av den totala bilförsäljningen i Europa. Ford själva väntas passera 200 000 sålda SUV:ar i Europa under 2016. Den senaste uppdateringen i modellprogrammet är därför en ny generation av Ford Kuga, med ny exteriör, LED-strålkastare som är tända på dagen, ny 1,5-liters dieselmotor för bättre bränsleekonomi och Fords intelligenta fyrhjulsdrift, iAWD.

Ford stärker SUV-segmentet med fem modeller
Ford lanserar nya Kuga och en ny, större Edge i år för att förstärka sin SUV-line-up. Utöver Nya Kuga och Edge kommer ytterligare tre nya eller omgjorda modeller de kommande tre åren som kommer att konkurrera i SUV-segmentet och crossover-segmentet.

– Ford levererar en europeisk SUV-line-up som erbjuder den eleganta design, bil-liknande dynamik och sofistikerade teknik som konsumenterna vill ha. Efterfrågan på stadsjeepar är starkare än någonsin, och Ford utökar sitt utbud till att erbjuda allt från robusta modeller som verkligen tar sig fram överallt till sportiga modeller som är utformade för att passa urbana livsstilar, säger Joe Bakaj, produktutvecklingsdirektör på Ford of Europe.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll