Gå direkt till innehåll
Ford visar hur mobilitet kan se ut i framtiden i interaktiv studio

Pressmeddelande -

Ford visar hur mobilitet kan se ut i framtiden i interaktiv studio

Ford öppnar nu en ny, interaktiv studio, FordHub, där besökare kan inspireras kring framtidens transport- och mobilitetslösningar. Precis innan starten av Super Bowl på söndag kommer företaget också visa en 90 sekunders reklamfilm med fokus på mobilitet. Arbetet ingår i Fords omställning till att vara både ett bil- och mobilitetsföretag.

Ford öppnar nu sin nybyggda, interaktiva studio FordHub i New York, med syftet att inspirera och upplysa människor om framtida mobilitetslösningar. Tanken är att den nya studion ständigt ska utvecklas i takt med samhällets förutsättningar och kommande innovationer. Arbetet med FordHub är en del inom Fords strävan mot att vara både ett bil- och mobilitetsföretag.

– Vi ser denna studio som ett aktivt, dynamiskt utrymme, där vi placerat både aktuella och framtida innovationer. Vi vill skapa framtidens mobilitetlösningar tillsammans med våra kunder, säger Elena Ford, handlar- och kundupplevelsedirektör på Ford.

Super Bowl-reklam lyfter Fords satsning på mobilitet
Dem 30 januari släppte Ford sin nya 90 sekunders reklamfilm som sänds i samband med Super Bowl den 5 februari. Filmen handlar om Fords nära och framtida mobilitetslösningar som ska hjälpa människor ”Go Further” i sin vardag.

Aktiviteter som lyfter fram mobilitetslösningar
Ford arbetar med städer världen över för att hitta nya idéer och lösningar för framtidens mobilitet. De besökare som kommer till studion i New York får bland annat ta del av en interaktiv världskarta som visar upp ”framtidens städer” och hur de skulle kunna fungera med mobilitetslösningar som elfordon, bildelningstjänster, samåkningstjänster och uppkopplade fordon. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll