Följ Ford Motor Company AB

Ford Transit finns nu tillgänglig med ny tioväxlad automatlåda

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2020 09:45 CEST

Fords nya tioväxlade automatlåda erbjuder enastående bränsleeffektivitet, hållbarhet och en förmåga att bogsera upp till 2,8 ton.

Ford har nu startat produktionen av en ny tioväxlad automatlåda för bakhjulsdrivna Transit-modeller. Växellådan erbjuder enastående bränsleeffektivitet, hållbarhet och en förmåga att bogsera upp till 2,8 ton. Den nya växellådans enkla manövrering och förmåga att hantera tunga fordonslaster gör den idealisk för leveransfordon, räddningstjänstfordon, husbilar och minibussar.

Nu presenterar Ford en ny avancerad tioväxlad automatlåda för tunga bakhjulsdrivna modeller. Växellådan är tillgänglig med Fords senaste 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor och ger enastående hållbarhet, prestanda och hög dragkapacitet. Den intelligenta växellådan har utvecklats av Ford-ingenjörer och är beprövad på flera modeller, allt från prisbelönta Ranger till sportiga Mustang. Växellådan har också gått igenom ett intensivt prestanda- och hållbarhetstest för att säkerställa lämpligheten för användning i tungt lastade kommersiella fordon med hög drifttid.

–Transitförare kommer kunna njuta av den smidiga kraftleveransen som kommer med vår tioväxlade automatlåda samt dra nytta av lådans hållbarhet och effektivitet. Den automatiska växellådan är enklare att köra och har extra bra dragkapacitet, vilket ytterligare stärker den respekt som de här bilarna åtnjuter från företag tack vare tuff och kompetent karaktär och utmärkta köregenskaper, säger Hans Schep, chef för kommersiella fordon på Ford Europa.

Konstruerad för effektivitet och hållbarhet
Den tioväxlade designen effektiviserar Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor och gör att den hela tiden kan arbeta på topp och erbjuda en mer lyhörd körupplevelse. Adaptiv växelplanering i realtid gör att växellådan kan anpassa sig till förändrade förhållanden, vilket möjliggör optimerade växellägen för prestanda, bränsleeffektivitet eller förfining i alla körsituationer.

Den nya växellådan är baserad på det stora paketet med uppgraderingar som lanserades med Transit 2019, inklusive mer ekonomiska och elektrifierade drivlinor, ökad dragförmåga och förbättrade kopplingsmöjligheter. Den tioväxlade lådan introduceras tillsammans med den redan befintliga sexväxlade automatlådan som finns tillgänglig för lättare framhjulsdrivna Transit-modeller. 

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 59 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 19 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.