Gå direkt till innehåll
FORD TRANSIT CONNECT UTSEDD TILL "TRUCK OF THE YEAR" I NORDAMERIKA

Pressmeddelande -

FORD TRANSIT CONNECT UTSEDD TILL "TRUCK OF THE YEAR" I NORDAMERIKA

Göteborg, 13 januari - 2010. Det är bara ett par månader sedan Ford lanserade sin första europeiska transportbil på det nordamerikanska marknaden. I samband med invigningen av Detroit Motorshow, den 11 januari 2010, blev transportbilen – Ford Transit Connect – utsedd till "North American Truck of the Year", en av de mest prestigefyllda utmärkelserna en bil kan få i Nordamerika. Det prestigefyllda priset röstas fram av en jury som består av 49 motorjournalister från både USA och Canada.

För Ford blev detta en minnesrik dag då Ford Fusion Hybrid också blev utsedd till "North American Car of the Year". Historiskt sett så har det bara hänt tre gånger tidigare att ett och samma bilmärke har vunnit både "Truck of the Year" och "Car of the Year“ samma år.

"Att vinna båda dessa prestigefulla priser är en bekräftelse på att vår plan ONE Ford fungerar, genom att leverera industriledande produkter till våra kunder", säger Mark Fields, chef för Ford i Nordamerika.

De båda utmärkelserna baseras på faktorer så som nytänkande, design, säkerhet, köregenskaper, kundtillfredställelse samt valuta för pengarna. Det är för övrigt sjätte gången en Ford blir "Truck of the Year" – som är ett rekord i prisets 17-åriga historia. Ford vann även i fjol, med USAs mest sålda bil - Ford F-150.

Ford Transit Connect lanserades i USA hösten 2009 som ett svar på både småföretagare och stora företag önskemål om transportbilar med betydligt bättre bränsleförbrukning än konkurrenterna, generöst och lättlastat lastutrymmen samt köregenskaper som passar perfekt i trånga och trafikerade storstäder.

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef