Gå direkt till innehåll
Ford tillkännager nästa steg i sin plan för smart mobilitet på Mobile World Congress

Pressmeddelande -

Ford tillkännager nästa steg i sin plan för smart mobilitet på Mobile World Congress

  • Ford Motor Company kommer att tillkännage nästa steg i företagets plan för smart mobilitet på Mobile World Congress
  • Barb Samardzich, chef för Ford Europa, Ken Washington,chef för forskning och avancerad teknik, och Don Butler, chef för global produktutveckling, kommer att hålla en presskonferens kl. 10.00 den 2 mars.
  • Den 4 mars kommer Ford även att anordna ett panelsamtal på ämnet mobilitet med branschexperter från bl.a. IBM och Goal.com bland deltagarna.

Göteborg, den 24 feb 2015. På Mobile World Congress i Barcelona kommer Ford Motor Company att tillkännage nästa steg i företagets plan för smart mobilitet.

Tillkännagivandet kommer att göras på en presskonferens på Fira Gran Via, hall 3, monter C20, kl 10.00 CET den 2 mars. Presskonferensen kommer att ledas av Barb Samardzich, chef för Ford Europa, Ken Washington, chef för forskning och avancerad teknik, och Don Butler, chef för global produktutveckling.

Butler och Erica Klampfl, ansvarig för framtidens mobilitet på Fords avdelning för forskning och avancerad teknik, kommer även att hålla i ett panelsamtal på ämnet mobilitet med branschexperter från bl.a. IBM och Goal.com bland deltagarna.

Tidigare i år presenterades Ford Smart Mobility, en plan som syftar till att förändra hur människor rör sig genom att lösa några av dagens trafik- och transportproblem och ta företaget till nästa nivå när det gäller anslutbarhet, mobilitet, självkörande fordon, kundupplevelse och big data. Ford har redan offentliggjort ett stort antal experiment världen över som vart och ett syftar till att förutse vad kunderna kommer att efterfråga och behöva i morgondagens transportsystem.

Pressmaterial för Ford Mobile World Congress kommer att finnas tillgängligt på http://mwc2015.fordpresskits.com från kl. 10.00 CET den 2 mars.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material, högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. http://www.fordmedia.eu/

Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, instagram.com/fordsverigeoch www.youtube.com/fordsverige

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll