Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

FORD SVERIGE OCH ANDREAS ERIKSSON SATSAR FULLT INFÖR 2009 MED HELT NY RALLYCROSS-FIESTA!

Efter att ha slutat som tvåa i Rallycross-SM förra året, lanserar nu Andreas Eriksson och Ford Sverige en helt ny Rallycross-Fiesta som skall utmana om SM respektive EM titeln i Rallycross. Med bas i den nya Ford Fiesta har Andreas och hans team Motor Sport Evolution förvandlat Fiestan till en kompromisslös tävlingsmaskin på över 600 hästkrafter.

Göteborg, den 9 april 2009 - Arbetet med den nya Rallycross-Fiestan påbörjades redan under förra sommaren då Fords motorsportavdelning- Team RS - levererade tre stycken karosser till Motor Sport Evolution i Nynäshamn.

Sedan dess har det pågått ett febrilt arbete med den nya Rallycross-Fiestan för att få den klar till EM-premiären i Storbritannien som går på annandag påsk.

Andreas Eriksson ser med stor förväntan fram mot debuten i den nya bilen.
- Vi har jobbat dag som natt för att få färdigt bilen i tid och det är väldigt kul nu att få se resultatet av åtskilliga timmar i verkstaden. Jag är övertygad om att jag kommer vara med och strida om både SM och EM-titeln, säger Andreas Eriksson efter att ha hårdkört Fiestan i ett par shakedown-tester.

Ford Sveriges VD Anna Müller kan bara instämma med Andreas efter att hon sett vad den nya Fiestan går för.
- Jag är mycket imponerad av vad Andreas har lyckats åstakomma på så kort tid med nya Fiestan. Bilen lovar mycket gott och jag är säker på att vi också kommer få se Rallycross Fiestan i andra sammanhang, säger Anna Müller.

Utöver den helt nya karossen så är det inte mycket som hängt med från fjolårets Rallycross Fiesta. Motorn är kraftigt omarbetad med en helt ny topp från Olsbergs som ger betydligt bättre vridmoment. Även växellådan är också helt ny då Andreas hade en del problem med växellådan i fjolårsbilen.

På chassifronten är hjulupphängningarna helt nya och dem är resultatet av ett samarbete mellan Motor Sport Evolution AB, Öhlins och Team RS ingenjörer som också ligger bakom Fords WRC bilarnas hjulupphängningar.

# # #
Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå
på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:
Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Taggar


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material