Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

FORD SVERIGE LÄGGER I EN EXTRA VÄXEL PÅ DEN VÄRMLÄNSKA MARKNADEN

Göteborg, 8 Oktober 2008 - I Ford Sveriges arbete med att öka sin markandsandel på den svenska marknaden, har värmländska Helmia nyligen startat upp Ford-försäljning i Karlstad. Helmia investerar hela 120 miljoner kronor och hoppas på att stärka Fords ställning på den värmlänska marknaden.

Med ett mycket starkt och brett produktprogram med modeller i alla segment från småbilar till lätta transportbilar satsar Ford Sverige stort på den värmlänska marknaden.

Målet med satsningen på Helmia i Värmland är att lyfta Ford till en lokal marknadsandel motsvarande minst landssnitt, berättar Anna Müller, VD för Ford Sverige.

Stark återförsäljare

Med ett av landets främsta privatägda bilhandelsföretag får man en mycket stark återförsäljare i Värmland och från Ford Sverige ser man fram emot samarbetet med Helmia.

- Helmia är mycket duktiga på de märken som de representerar sedan tidigare. Med Ford i utbudet ökar Helmias attraktionskraft ytterligare samtidigt som vi får tillgång till en väletablerad och erkänt duktig återförsäljare och servicegivare, fortsätter Anna Müller.

Inledningsvis kommer Helmia att sälja Ford person- och transportbilar i Karlstad, men man har för avsikt att ta upp märket på fler orter i Värmland. I samband med att Helmia öppnar upp i Karlstad kommer den tidigare Ford återförsäljaren Scanauto upphöra med försäljning av nya Ford bilar i Karlstad under våren 2010. Scanauto kommer dock fortsätta som auktoriserad Ford verkstad som tidigare.

För ytterligare information:

Anna Müller, Verkställande Direktör, Ford Sverige, 031- 325 97 60

Ola Norberg, Informationschef, Ford Sverige, 031-325 17 79

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå

på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

Ämnen

Regioner

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef