Gå direkt till innehåll
FORD SVERIGE FORTSÄTTER ATT SATSA PÅ SVENSK MOTORSPORT

Pressmeddelande -

FORD SVERIGE FORTSÄTTER ATT SATSA PÅ SVENSK MOTORSPORT

Ford Sverige kommer gasa vidare med sitt motorsportprogram under 2009 genom ett fortsatt samarbete med Andreas Eriksson och Ford Team RS Sweden. I samband med att WRC drar igång på Irland till helgen så kör Ford Sverige också igång den populära Flexifuel-Cup för fjärde året i rad.

Göteborg, 29 Januari 2009 - Ford Sverige har nu haft ett mångårigt samarbete tillsammans med det Nynäshamns baserade teamet Motorsport Evolution som påbörjades 2001 då Ford Sverige satte Andreas i en Ford Puma, och sedan dess har det fortsatt med rally i WRC-Focus med SM-Guld som resultat.

Sedan 2005 finns Ford representerade i både rallycross Div 1 och i rally med Flexifuel-Cup - en rallycup som för övrigt blivit en fantastisk succe i vilken totalt 43 olika team tävlat med en Ford Fiesta ST i GrpN3 klassen.

- Flexifuel-Cup har blivit en stor succé för oss och den har dels fungerat som en plantskola för unga talanger, men Ford var också tidigt ute och visade att motorsport kan köras miljövänlig då alla tävlingsbilar körs på E85, säger Anna Müller, VD för Ford Sverige.

- Vi ser fram emot en spännande motorsportssäsong även under 2009 med en hel del roliga nyheter som vi kommer att presentera mera av inom kort, fortsätter Anna Müller.

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com) alternativt www.fordteamrs.se

För ytterligare information:

Ola Norberg, Informationschef, Ford Sverige, 031-325 17 79

Ämnen

Taggar


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material