Gå direkt till innehåll
FORD SÄTTER GOTHIA CUP I RULLNING

Pressmeddelande -

FORD SÄTTER GOTHIA CUP I RULLNING

Ford utökar sitt långvariga engagemang i fotboll genom att gå in som Official Partner till Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll, som pågår mellan den 18 och 24 juli 2010 i Göteborg.

Göteborg, 5 maj 2010 – Samarbetet sätter igång redan nu i mitten av maj då Ford drar igång en landsomfattande kampanj för alla svenska fotbollslag som deltar i Gothia Cup.
På hundra orter runt om i landet där Ford har försäljningsställen kommer det att anordnas lokala evenemang med ortens fotbollslag.

Mellan den 15–30 maj pågår det också en tävling på kampanjsajten www.fordfotboll.se. Alla svenska lag som är anmälda till Gothia Cup har möjligheten att låta nära och kära provköra en Ford under perioden. För varje genomförd provkörning går 25 kr oavkortat
till klubbens kassa.

"Fotbollen ger oerhört många barn och ungdomar möjligheten att ha roligt och röra sig. Men den fyller också en mycket viktig funktion i att forma goda värderingar som sportsmannaskap, samarbete, laganda och det vill vi från Fords sida gärna vara med och bidra till", säger Anna Müller, VD på Ford Sverige.

Det lag som har varit mest framgångsrikt på att generera provkörningar på sin respektive ort får dessutom disponera en Fordbil under hela Gothia Cup – sammanlagt handlar det
om ett hundratal bilar som olika klubbar får låna under fotbollsveckan.

Dessutom stödjer Ford organisationen runt Gothia Cup med 70 bilar för att säkerställa att logistiken runt alla funktionärer funkar så smidigt som möjligt.

"Fotboll, Ford och Gothia Cup känns som en perfekt kombination. Partnerskapet med Gothia Cup är affärsmässigt helt rätt för oss. Vi får dels möjligheten att stödja fotboll på gräsrotsnivå samtidigt som vi har möjligheten att visa Fords breda modellutbud för föreningar, idrottsledare samt föräldrar", fortsätter Anna Müller.

"Samarbetet med Gothia Cup är en naturlig länk till det 18 år långa engagemang som Ford haft med UEFA Champions League. Nu vill vi också vara med och bidra till ungdoms­fotboll och då är Gothia Cup ett självklart val", avslutar Anna Müller.

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder kan laddas ned på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef