Gå direkt till innehåll
FORD S-MAX FLEXIFUEL UTSEDD TILL BÄSTA MILJÖBILEN FÖR BARNFAMILJEN

Pressmeddelande -

FORD S-MAX FLEXIFUEL UTSEDD TILL BÄSTA MILJÖBILEN FÖR BARNFAMILJEN

Ford S-Max Flexifuel är miljöbästa bil 2008 om barnfamiljerna själva får välja. En jury bestående av barnfamiljer framtagen av tidningen Vi föräldrar har i Gröna Bilisters regi fått provköra och bedöma ett trettiotal miljöbilar. Ford S-Max Flexifuel vann barnfamiljernas röster med motiveringen: "Ford har lyckats göra en komfortabel, rymlig och flexibel miljöbil som är väl anpassad för den bilburna barnfamiljens behov".

Göteborg, 7 augusti 2008 - Motiveringen och följande kommentarer från barnfamiljsjuryn om Ford S-Max finns att läsa i månadens nummer av Vi Föräldrar:

"En rymlig familjebil, skön att köra och som upplevs som stor på insidan utan att kännas klumpig att köra. En flexibel bil med tanke på att man kan möblera om inne i bilen. Gott om benutrymme i bilen även med bilbarnstolar monterade i baksätet. Man sitter lite högre i bilen och rutorna är stora vilket ger bra sikt. En bil som visar att även stora bilar går att göra mer miljövänliga".

- Självklart är det oerhört glädjande att barnfamiljerna uppskattar S-Max Flexifuel eftersom vi satsat hårt på att kunna erbjuda en miljöbil för stora barnfamiljer. Någon sådan har tidigare inte funnits på marknaden, säger Anna Müller, VD Ford Sverige.

Totalt fick fyra jurygrupper tycka till om miljöbilarna. Förutom barnfamiljsjuryn var det pensionärer, miljöchefer och biljournalister som testade och provkörde. När alla fyra jurygrupper sagt sitt blev Ford Focus Flexifuel Miljöbästa bil 2008. Det är tredje året i rad som Ford Focus Flexifuel vinner utmärkelsen. På delad tredjeplats hamnade etanoldrivna Ford S-Max tillsammans med Ford Mondeo Flexifuel.

Jurymedlemmarna i Miljöbästa bil 2008 valde mellan samtliga bilar på marknaden som uppfyller regeringens miljöbilsdefinition, klarar fem stjärnor i EuroNCAPs krocktest, med minst två stjärnor för fotgängarskydd och antisladdsystem som standard.

###

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef