Gå direkt till innehåll
Ford presenterar tillsammans med Instagram och Facebook fototävlingen #Fiestagram

Pressmeddelande -

Ford presenterar tillsammans med Instagram och Facebook fototävlingen #Fiestagram

  • Under de kommande sex veckorna kan tävlingsdeltagare skicka in Instagram-bilder av olika Ford Fiesta-funktioner – vinst utlovas varje vecka!
  • Den som enligt juryn tar den allra bästa bilden i Europa vinner Fords populära småbil - Fiesta

Göteborg, 12 oktober 2011 – Ford samarbetar med Instagram och Facebook och drar igång en Instagram-tävling. Den som tar den bästa bilden i Europa vinner en ny Fiesta, Fords bästsäljande småbil.

Tävlingen – som kallas #Fiestagram Photo Competition – går ut på att Instagram-fotografer laddar upp bilder i flera olika kategorier inspirerade av funktioner och teknik i Ford Fiesta. Varje vecka presenteras en ny tävlingskategori. Priset till den som vinner hela tävlingen är en skinande ny Fiesta!

Instagram är en populär app som används för att ta snygga och roliga bilder och dela dem med sina vänner. Den som vill delta i tävlingen laddar upp sina bilder med hashtaggen #Fiestagram på Facebook eller på det sociala nätverket Instagram. Tävlingen körs från Ford Fiestas Facebook-sida.

"Vi ville göra en tävling anpassad för alla Fiesta-fans på Facebook och för alla dem som använder Instagram”, säger Roelant de Waard, som ansvarar för marknadsföring, försäljning och service på Ford Europa. "Instagram har vuxit från noll till 150 miljoner bilder på nio månader. Det ska bli kul att se deltagarna i #Fiestagram Photo Competition bidra till de 1,3 miljoner Instagram-bilder som laddas upp varje dag.”

Tävlingen är uppdelad i sex kategorier inspirerade av Fiesta. Följande hashtags används för de olika kategorierna: #Starting, #Hidden, #Listening, #Entry, #Music och #Shapes*. Deltagarna får tolka kategorierna precis som de vill och använda alla tillgängliga Instagram-filter och -effekter för att få fram rätt känsla i bilderna.

Varje kategori har sin egen vecka på fliken #Fiestagram på Fiestas Facebook-sida, och varje vecka utser juryn en kategorivinnare och delar ut priser. Bilderna måste laddas upp med hashtaggen #Fiestagram. I slutet av tävlingsperioden utses en vinnare av hela tävlingen. Priset för henne eller honom är en ny Ford Fiesta!

I juryn sitter Instagramers grundare Philippe González, Fords chef för sociala medier, Scott Monty och den internationella toppfotografen James Day**.

Mer information om tävlingen finns på www.facebook.com/fordfiesta

Bakgrundsinformation

*Kategorier:

#Starting – Ford Power-startknapp

Du behöver inte sätta in nyckeln för att starta en Fiesta; det räcker att du har den i väskan eller fickan. Motorn startar när du trycker på startknappen samtidigt som du kopplar (eller bromsar om du kör med automatväxling).

#Hidden – Bakåtriktad kamera

Fiestas bakåtriktade kamera är inbyggd i backspegel och visar området bakom bilen som ett rutnät. Det gör det enklare att parkera.

#Listening – Bluetooth® med röststyrning

Tack vare Bluetooth kan du ansluta trådlöst och använda din mobil handsfree, med händerna på ratten.

#Entry – Dörröppning utan nyckel

Ford Keyless Entry – dörröppning utan nyckel – betyder att Fiesta upptäcker att du har en fjärrkontroll i väskan eller fickan och låser upp bilen när du trycker på knapp på handtaget. Sensorer runtom på bilen känner av fjärrkontrollen och låser/låser upp bilens dörrar.

#Music – MP3- och USB-anslutningar

Tack vare MP3- och USB-uttagen i Ford Fiesta kan du lätt ta med dig dina favoritlåtar i bilen. Med knappar på ratten förflyttar du dig i dina spellistor.

#Shapes – Ford Easy Fuel

Fiestas tanklockslösa tankningssystem känner av skillnaden mellan diesel- och bensinmunstycken så du slipper riskera att ta fel bränsle när du tankar.

**Domarna:

 1.      Philippe González

Om någon vet det mesta om Instagram är det Philippe González som grundat Instagramers.com, en nätgemenskap för Instagram-användare över hela världen. Philippe utvecklade Instagramers utifrån sitt stora intresse för fotografering och Instagram, och för att man behövde ett ställe där Instagram-användare kan träffas. Idag har Instagramers.com 85 grupper över hela världen. Philipe är dessutom Interactive Director på ChelloMulticanal’s.

 2.      Scott Monty

Scott har titeln Global Digital & Multimedia Communications Manager och ansvarar för hur Ford använder sig av sociala medier. Scott är själv aktiv bloggare och podcaster och anses höra till de ledande krafterna inom sociala medier.

3.      James Day

James Day är en internationellt erkänd stjärnfotograf som arbetar både med reklambilder och pressfoto. Hans bilder syns regelbundet i bland annat New York Times, Time Magazine, Vanity Fair, GQ och Wired. För sina reklambilder har Day fått en rad utmärkelser. Både 2009 och 2010 utsågs han till en av de 10 bästa reklamfotograferna i London.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordofeurope,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef