Gå direkt till innehåll
Nu presenterar Ford nya Ranger Thunder som ger en dramatisk stil och förbättrad utrustningslista till Europas mest sålda pickup.
Nu presenterar Ford nya Ranger Thunder som ger en dramatisk stil och förbättrad utrustningslista till Europas mest sålda pickup.

Pressmeddelande -

Ford presenterar Ranger Thunder i begränsad upplaga

Nu presenterar Ford nya Ranger Thunder som ger en dramatisk stil och förbättrad utrustningslista till Europas mest sålda pickup. Den nya modellen levererar en djärv och uttrycksfull design utan att kompromissa med det praktiska. Ranger Thunder byggs endast i 4500 exemplar i hela Europa, inklusive Sverige, och levereras sensommaren 2020.

Den nya Ranger Thunder härstammar från den mycket populära Ranger Wildtrak-serien och kombinerar utökad utrustningslista med optimerad lasttransport och fyrhjulsdrift. Modellen erbjuds i en enda specifikation med färgen Sea Grey, exklusiva svarta 18-tums lättmetallfälgar och utföranden i effektfulla svarta komponenter på bland annat grillen, bakre stötfångaren, dimljusen och dörrhandtagen. Röda accenter markerar nyckeldetaljer och kompletteras med ett tredimensionellt Thunder-märke och Ranger-logotypen i mattsvart.

– Med tuffare utseende för kunder som inte är rädda för att synas på vägen kommer den nya Ranger Thunder att ha en otrolig närvaro både på och utanför vägen. Detta kapabla och eleganta tillägg till Europas bästsäljande pickup är lika tufft och mångsidigt som det är karismatiskt, säger Hans Schep, chef för kommersiella fordon på Ford Europa.

Bättre effektivitet och lägre utsläpp med BI-Turbo 2,0 liter EcoBlue-dieselmotor
Ranger Thunder drivs av Fords BI-Turbo två liters EcoBlue-dieselmotor som är konstruerad för att ge mer effekt, bättre effektivitet och lägre utsläpp. Motorn levererar 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 Newtonmeter. Ford Ranger Thunder har även Fords tioväxlade automatlåda som ger oslagbar acceleration och överraskande bränsleeffektivitet, något som tidigare har bevisats i exempelvis Ford Mustang. Växellådan har en adaptiv växelstyrning i realtid som gör att den anpassar sig efter ändrade körförhållanden, så oavsett om föraren kör på motorväg eller på svåra och leriga skogsvägar kommer föraren alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle.

Endast 4500 exemplar i hela Europa
Den nya Ford Ranger Thunder är begränsad till endast 4500 exemplar i hela Europa och orderböckerna har nu öppnats för beräknad leverans i början av sensommaren. Sverige har tilldelats ungefär 150 bilar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 59 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 19 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef