Gå direkt till innehåll
Ford Tourneo Custom presenteras som plugin-hybrid med en avancerad eldrivlina som gör det möjligt för föraren att köra kortare sträckor helt utan utsläpp.
Ford Tourneo Custom presenteras som plugin-hybrid med en avancerad eldrivlina som gör det möjligt för föraren att köra kortare sträckor helt utan utsläpp.

Pressmeddelande -

Ford presenterar nya Transit Custom, Tourneo Custom och Transit Van

Nu presenterar Ford nya Transit Custom och Tourneo Custom som plugin-hybrider med en avancerad eldrivlina som gör det möjligt för föraren att köra kortare sträckor helt utan utsläpp. Samtidigt presenteras även nya Ford Transit – nu med mer kraftfulla och effektiva motorer, smart uppkopplad teknik och förbättringar när det gäller lastkapacitet.

Nu presenterar Ford nya Transit Custom, Tourneo Custom och Transit Van. Med nya Transit Custom blir Ford den första tillverkaren att leverera en plugin-hybrid för nollutsläppskörning till en-tonssegmentet. Med hjälp av en avancerad drivlina och ett batteri på 13,6 kilowattimmar, kan föraren köra upp till 56 kilometer helt utan utsläpp. Vid längre resor finns istället den prisvinnande enliters EcoBoost-motorn som ger en räckvidd på över 50 mil.

Genom noggrann förpackning av det kompakta batteripaketet under golvet kan Transit Custom plugin-hybrid ge en generös nettolast på 1130 kilo och en oförändrad lastvolym på 3,6 kubikmeter.

– Våra kunder vill ha elektrifierade fordon, men vi förstår att det kan finnas en oro för infrastrukturen och räckvidden. Transit Custom plugin-hybrid levererar produktivitet utan kompromisser och erbjuder möjligheten att köra kortare sträckor med nollutsläpp samtidigt som friheten finns att köra längre sträckor, säger Ian Porter, chefsingenjör för Transit Custom på Ford Europa.

Nya Tourneo Custom med samma avancerade drivlinjeteknologi som i Transit Custom
Den nya niositsiga Ford Tourneo Custom som plugin-hybrid har samma avancerade drivlinjeteknologi som i Transit Custom. Tourneo Custom erbjuds i exklusiv titanspecifikaiton och med höga komfortnivåer. Baksätena kan flyttas i många olika konfigurationer för att maximera benutrymmet eller bagageutrymmet. Det är även möjligt att skapa en konferenssittning för bättre interaktion mellan passagerarna.

– Den unika, innovativa och flexibla Tourneo Custom plugin-hybrid ger möjligheten att köra med väldigt låga utsläpp. Oavsett om det gäller att köra pendeltrafik eller att transportera familjer erbjuder Tourneo Custom plugin-hybrid en avkopplad och förfinad miljö för passagerarna, samtidigt som bilen bidrar till en förbättrad luftkvalitet i stadsmiljöer, säger Ian Porter.

Ford Transit smartare än någonsin
Tillsammans med Torneo Custom och Transit Custom kommer också nya Ford Transit, med mer kraftfulla och effektiva motorer, smart uppkopplad teknik och förbättringar när det gäller lastkapacitet. Den nya modellen har mer än 4600 uppgraderade komponenter tillsammans med en avancerad drivlina för förarassistenteknik. Detta gör Ford Transit smartare och ännu mer användbar än tidigare.

Nya Ford Transit är utrustad med en ny avancerad 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotor, som gör det möjligt att sänka driftkostnaderna genom att förbättra bränsleeffektiviteten upp till sju procent, vilket kan ge upp till åtta procents ytterligare bränslebesparing för den som väljer mildhybrid-drivlinan.

– Den ikoniska Ford Transit ökar ännu en gång produktiviteten för företag och erbjuder förbättrad lastkapacitet, förbättrad bränsleeffektivitet och avancerade uppkopplade funktioner som ger företag i alla storlekar verktyg för att maximera driftseffektiviteten. Ford tar också taktpinnen i elektrifieringen med segmentets första mildhybrid, idealisk för leveranser, säger Michael McDonagh, global chefsingenjör för Transit på Ford Europa. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll