Gå direkt till innehåll
Ford släpper nu en specialutgåva av Ford GT för att fira 55-årsdagen av segern i Daytona 24 Hour Continental  – Ford GT Heritage Edition.
Ford släpper nu en specialutgåva av Ford GT för att fira 55-årsdagen av segern i Daytona 24 Hour Continental – Ford GT Heritage Edition.

Pressmeddelande -

Ford presenterar helt nya Ford GT Heritage och ett nytt exklusivt utrustningspaket Ford GT Studio Collection

Ford släpper nu en specialutgåva av Ford GT för att fira 55-årsdagen av segern i Daytona 24 Hour Continental, Fords första vinst i ett 24-timmarslopp. Ford presenterar också ett nytt och exklusivt utrustningspaket, Studio Collection, i begränsad upplaga.

Ford presenterar nu två nyheter för superbilen Ford GT. Specialversionen Heritage Edition är inspirerad av den ursprungliga modellens vinst vid Daytona 24-timmarslopp 1966, som också är en del av handlingen i filmen ”Le Mans ’66” som just nu är aktuell på svenska streamingtjänster. Ford lanserar också ett helt nytt designpaket, Studio Collection, med mer exklusiva designdetaljer, som bara kommer släppas för 40 Ford GT-fans.

– När vi tog fram Heritage Edition grävde sig Ford Performance-teamet djupt in i Fords GT:s historia och skapade en modell i begränsad upplaga som stilistiskt hedrar 55-årsjubileet av Daytona 24-timmarslopp, som så småningom skulle leda till våra framgångar på Le Mans. Ford GT Studio Collection erbjuder GT-fans som vill lyfta fram kolfiberkroppen, och de funktionella kylkanalerna som hjälper till att leverera Le Mans-vinnande prestanda, nya sätt att anpassa sina bilar, säger Mike Severson, programchef för Ford GT.

Ford GT Heritage Edition
Ford GT Heritage är inspirerad av den djärva vita, svarta och röda utsidan på 1966s vinnare GT40 MK II. Den nya modellen har exteriörfärgen Frozen White med kolfiberhuven exponerad vilket ger en skarp kontrast. De Race Red-röda accentdetaljerna är olika på respektive sida för en ännu mer distinkt visuell framtoning och signaturgrafiken runt nummer 98 i exponerad kolfiber talar till modellens lättviktschassi.

På insidan finns en lätt, förarorienterad interiör med detaljer av svart och röd Alcantara-mocka som tillsammans skapar en dramatisk kontrast till interiören.

Ford GT Studio Collection
Ford Performance har också satt ihop ett nytt exklusivt utrustningspaket, Ford Studio Collection. Det nya paketet med valbara färger markerar Ford GT:s många utmärkande detaljer, som kylkanalerna som är nödvändiga för att få bilen att leverera 660 hästkrafter under de mest ansträngande och varmaste dagarna på banan. Bilen kommer i sju standardfärger och kan anpassas ytterligare med en utökad palett som ger oändligt antal färgkombinationer för ännu mer exklusivitet.

Endast 40 bilar är tänkta att få Studio Collection-paketet under 2021 och 2022, de sista årsmodellerna i Ford GT-produktionen. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef