Gå direkt till innehåll
Ford presenterar den första bilen någonsin som har utformats i samarbete mellan en biltillverkare och spelare inom e-sporten.
Ford presenterar den första bilen någonsin som har utformats i samarbete mellan en biltillverkare och spelare inom e-sporten.

Pressmeddelande -

Ford presenterar den ultimata racerbilen under Gamescom – ett unikt samarbete mellan Ford och gamers

För fjärde året i rad återvänder nu Ford till gamingmässan Gamescom som i år sker digitalt. Under Gamescom presenterar Ford den första bilen någonsin som har utformats i samarbete mellan en biltillverkare och spelare. Team Fordzilla P1-koncepetet, som är tänkt att vara den ultimata virtuella racerbilen, förväntas kunna köras i ett populärt racingspel 2021. Dessutom meddelar Ford att racerbilen kommer i en verklig modell redan i slutet av detta år.

Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag Team Fordzilla och tidigare i år presenterade företaget ett unikt samarbete mellan en biltillverkare och e-sporten, där spelare uppmanades att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen. Projektet gick under kodnamnet Project P1 och skapades med hjälp av omröstningar på Twitter. Omröstningarna berörde viktiga designattribut som spelarna fick vara med och besluta om. Två förslag lades sedan fram i den sista omröstningen där exteriördesignern Arturo Ariño slutligen vann med 83,8 procent av rösterna.

– Projektet P1 tog mig tillbaka dit allt började. Anledningen till att jag blev bilsdesigner från allra första början var att kunna designa något som ingen har sett tidigare och som suddar ut gränserna. Den här bilen kommer vara fantastisk för ögat, och samtidigt som den kommer utmana spelaren bortom sina begräsningar för fokus och reflexer kommer den också vara oerhört givande att köra, säger Arturo Ariño, designer för Team Fordzilla P1-konceptet på Ford Europa.

För fans som undrar när de kan köra fordonet antydde Ford att de är i avancerade diskussioner med en större spelutvecklare för att introducera fordonet i ett populärt racingspel 2021. Ford avslöjade också att det kommer en verklig version av Team Fordzilla P1-konceptet före årsskiftet, vilket är ett sätt för företaget att ytterligare stärka visionen om att förena den fysiska och den digitala världen.

För att se avtäckandet, besök www.gamescom.global. Sändningen börjar 19.30 torsdag 27 augusti. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef