Gå direkt till innehåll
​Ford planerar att öppna upp produktionen av fordon och motorer på de flesta av Fords stora anläggningar i Europa, med start den 4 maj.
​Ford planerar att öppna upp produktionen av fordon och motorer på de flesta av Fords stora anläggningar i Europa, med start den 4 maj.

Pressmeddelande -

Ford öppnar successivt upp produktionen i Europa igen

Ford meddelar nu att de planerar att öppna upp produktionen av fordon och motorer på de flesta av Fords stora anläggningar i Europa, med start den 4 maj. För att värna om medarbetarnas hälsa har man infört globala standarder och rutiner. Produktionen kommer gradvis att ökas under de närmaste månaderna tills man är tillbaka på full produktion.

När Världshälsoorganisationen fastslog Europa som det nya epicentret för coronaviruspandemin beslutade Ford att tillfälligt avbryta sin produktion av fordon och motorer den 19 mars. Nu meddelar företaget att de planerar att öppna upp de flesta av de europeiska anläggningarna från och med 4 maj. Produktionen kommer att starta på en låg nivå, med prioritering av redan befintliga kundbeställningar och kommer gradvis att öka under de närmsta månaderna innan man är tillbaka på full produktion.

– Att skydda våra medarbetares hälsa är vår högsta prioritet när vi successivt börjar återgå till arbetet på våra anläggningar. Våra fackliga ledare i Europa har kommit överens om långsiktiga åtgärder för bästa möjliga skydd för våra anställda, som sträcker sig utöver de nationellt föreskrivna åtgärderna och gäller alla våra anläggningar i Europa, säger Martin Henning, ordförande Works Council på Ford Europa.

Globala standarder och rutiner för att värna om medarbetarnas hälsa
För att kunna återvända till fabrikerna har Ford tagit fram en plan med globala standarder för att hålla avstånd, hälsa och säkerhet på arbetsplatsen. Planen inkluderar till exempel ett krav på ansiktsmask där det inte är möjligt att hålla avstånd och att alla personer som kommer in i en Ford-anläggning måste kontrollera sin kroppstemperatur. När medarbetarna återvänder till arbetsplatsen får de också ett ”vård-kit” med ansiktsmasker, kroppstermometer och andra hygienartiklar. Dessutom kommer Ford att producera ansiktsmasker för användning i sina anläggningar i hela Europa. Genom att producera egna ansiktsmasker minskar efterfrågan på personlig skyddsutrustning som istället kan gå till vårdinrättningar eller andra industrier med behov av skyddsutrustning.

– Detta är en aldrig tidigare skådad tid för vår verksamhet, men på något sätt tar den fram de allra bästa sidorna i våra medarbetare på Ford. Det är så många som engagerar sig för sina samhällen i en mängd olika åtgärder i hela Europa. När vi öppnar upp våra anläggningar igen kommer vi att ta med den positiva andan av engagemang och stolthet till arbetsplatsen till ytterligare nytta för våra kunder, säger Stuart Rowley, Europachef på Ford. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 59 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 19 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter