Gå direkt till innehåll
Ford öppnar orderboken till nya Ford Mustang exklusivt under Champions League finalen

Pressmeddelande -

Ford öppnar orderboken till nya Ford Mustang exklusivt under Champions League finalen

  • Ford presenterar ett första tillfälle för europeiska kunder att beställa nya Ford Mustang.
  • 500 nya Mustang, både fastback och cabriolet, kommer att kunna beställas under finalmatchen i Champions League, från start till avblåsning.
  • Nya Ford Mustang kommer till Europa i början av nästa år. Det är första gången under femtio år som den legendariska sportbilen säljs i hela Europa.
  • Den som vill ha chansen att beställa ett av de första 500 exemplaren går in på www.ford.com, där det fram till finalen finns nyheter och artiklar om Mustang samt en klocka som räknar ner till finalen.

Göteborg, den 14 maj 2014 – När finalen i Champions League mellan Real Madrid CF och Club Atlético de Madrid sparkar igång den 24 maj är det också starten för något som Ford Mustang-fans i Europa väntat mycket länge på.

Ford har nämligen ordnat så att 500 nya Mustang kommer att kunna bokas så länge matchen pågår, inklusive extra speltid eller avgörande straffläggning.

Ford har varit en officiell partner till UEFA Champions League sedan 1992. Man räknar med att årets final i Lissabon kommer att följas av 70 miljoner bara i Europa; den globala publiken blir omkring 165 miljoner.

”Att nya Ford Mustang kommer till Europa är en nyhet som förtjänar största möjliga uppmärksamhet”, säger Roelant de Waard, som ansvarar för marknadsföring, försäljning och service på Ford Europa. ”Genom att se till att de första exemplaren kan förhandsbeställas under finalmatchen hoppas vi får den räckvidd som Ford Mustang förtjänar .”

Fastbackmodellen säljs i färgen Race Red och cabrioleten i Magnetic Silver. Båda kan utrustas med Fords helt nya 2,3-liters EcoBoost-motor med fantastisk bränsleekonomi, 309 hästkrafter och ett vridmoment på 407 Nm – eller en V8 på hela 5,0 liter som ger 426 hästkrafter och ett vridmoment på 529 Nm.

Modellerna erbjuds med Fords kommunikationssystem SYNC 2, uppvärmda och ventilerade säten, parkeringshjälp, svart läderklädsel, detaljer i krom och 19-tums aluminiumfälgar.

Det går att logga in reda nu på www.ford.com och ta del av information, bilder och filmklipp om nya Mustang och den legendariska modellens 50-åriga historia. Under matchen kan alla registrera sig på Fords webbplats och kanske få chansen att beställa en av de 500 bilarna, som är specialutrustade och säljs med ett särskilt certifikat.

Nya Ford Mustang blir den första någonsin som kommer att finnas till salu i hela Europa. Försäljningen startar nästa år.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. http://fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEueller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter