Gå direkt till innehåll
Ford öppnar ny toppmodern anläggning i Akalla, norra Stockholm samt Lund. Blir störst i norra Europa

Pressmeddelande -

Ford öppnar ny toppmodern anläggning i Akalla, norra Stockholm samt Lund. Blir störst i norra Europa

Stockholm, den 11 april, 2024– Ford Sverige markerar sitt 100-årsjubileum med en betydelsefull expansion genom öppnandet av två nya toppmoderna anläggningar i Akalla, norra Stockholm samt Lund. Denna milstolpe innebär inte bara en viktig investering i ökad närhet och service till kunderna och utan även skapandet av fler arbetstillfällen.

Med stolthet och en stark vision för framtiden välkomnar Ford Sverige denna expansion som en del av sitt jubileum och som en förstärkning av sin närvaro i Stockholm och Lund. Den nya anläggningen i Akalla kommer att bli norra Europas största Ford-anläggning, vilket ytterligare stärker Fords position på den svenska marknaden.

I linje med Fords åtagande om att hålla kundernas verksamheter flytande genom att hålla deras bilar rullande, kommer den nya anläggningen i Akalla att erbjuda snabb och pålitlig service, verkstad och ny- och begagnatbilsförsäljning. Allt inom samma tak för att säkerställa enkelhet och effektivitet för kunderna.

John Hurtig, VD för Ford Sverige, kommenterar: "Vi är glada över att kunna öppna denna nya toppmoderna anläggning tillsammans med Hedin Bil som en del av vår fortsatta expansion i Sverige. Det markerar inte bara vårt 100-årsjubileum, utan även vårt engagemang för att fortsätta erbjuda enastående service och produkter till våra kunder."

Samtidigt som den nya anläggningen i Akalla öppnas, utökar Ford Hedin Bil sin närvaro med ytterligare en ny Ford-anläggning, i Lund. Anläggningen kommer att erbjuda person- och transportbilsförsäljning tillsammans med en förstklassig serviceanläggning. Anders Hedin, VD och ägare av Hedin Mobility Group, uttrycker sin glädje över detta partnerskap och expansionen av Ford-verksamheten.


"Med dessa två nya anläggningar stärker vi vår position som Sveriges största återförsäljare och importör av det anrika varumärket Ford," säger Anders Hedin. "Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder ännu bättre service och bekvämlighet genom våra moderna fullserviceanläggningar både i Akalla och i Lund."

De nya anläggningarna i Akalla och Lund sträcker sig över imponerande 10 500 respektive 2 000 kvadratmeter och erbjuder den senaste kundupplevelsen och kommer dessutom inkludera Hedin Supercharge laddnätverket med 300 kW laddstationer för att bli en naturlig del av kundernas ägarupplevelse.Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef