Gå direkt till innehåll
Ford och Upplands Motor levererar Sveriges första elektriska transportbilar till YIT Sverige AB

Pressmeddelande -

Ford och Upplands Motor levererar Sveriges första elektriska transportbilar till YIT Sverige AB

  • YIT Sverige AB tar idag leverans av 5 st Ford Transit Connect Electric - Sveriges första elektriska transportbil
  • Upplands Motor är exklusiv distributör av Ford Transit Connect Electric
  • Ford Transit Connect Electric lastar 500 kg och har en lastvolym på hela 3,7 kubikmeter. Räckvidd 130 km på en full laddning
  • Ford Transit Connect Electric är den första av fem elfordon (batteri, hybrid och laddhybrid) som ingår i Fords elbilsstrategi
  • Media är välkomna att närvara hos Upplands Motor, Akalla den 14 Mars, kl 14.00

Stockholm, 14 mars 2012 – Med Transit Connect Electric är Ford och Upplands Motor i samarbete med Azure Dynamics först ut på den svenska marknaden att leverera en transportbil som drivs fullt ut på el via ett lithium-ion-batteripaket på 28 kWh. De första 5 bilarna levereras idag till YIT Sverige AB av Upplands Motor.

”Det är väldigt kul att vara först med att leverera den första transportbilen som enbart drivs av el”, säger Per Rosén, VD för Upplands Motor. Det är viktigt att komma ihåg att det handlar om ett helt nytt bilkoncept, men kunderna har varit snabba att inse fördelarna med en elektrisk transportbil.

Vår erfarenhet visar att det redan nu finns kunder som tar miljöfrågorna på allvar, bland annat genom att välja en elektrisk bil när de förnyar sin fordonsflotta. Lika viktigt som det är för många köpare av transporttjänster att välja en partner som kör på el.

”Vår målsättning är att föra ut detta koncept till andra YIT-enheter efter den första lanseringen. Vi har uppsatta mål för att minimera miljöpåverkan från våra fordon och samarbetar med utvalda leverantörer i olika energibesparande projekt”, säger Tommy Kvarsell, inköpsansvarig för transportbilar på YIT.

Vad Per Rosén tycker är särskilt positivt är att många kunder väljer en elbil trots att en dieseldriven version är billigare i inköp. Detta vägs upp av att de månatliga driftskostnaderna för en elektrisk transportbil är betydligt lägre.

En fullastad Ford Transit Connect Electric med två personer har en räckvidd på c:a 130 km och laddas fullt i ett vanligt 220-voltsuttag på 6 till 8 timmar.

Ford Transit Connect Electric kan lasta 500 kg och har en lastvolym på hela 3,7 kubikmeter (längd 176 cm, bredd 136 cm och höjd 149 cm). Till standardutrustningen hör bland annat luftkonditionering, uppvärmd vindruta (Ford QuickClear) och backspeglar, stolsvärme, radio/CD med Bluetooth, ABS- bromsar samt antisladdsystem.

”Elektriska fordon är ett viktigt fokus för Ford Motor Company, och först ut på den svenska marknaden är Ford Transit Connect Electric. Fram till och med 2013 kommer vi lansera ytterligare fyra stycken elbilar och hybridbilar på den europeiska marknaden, säger Anna Müller, VD för Ford Sverige AB.

Media är välkomna att närvara hos Upplands Motor i Akalla den 14 Mars, kl 14.00. Representanter från YIT, Upplands Motor, Azure Dynamics Corporation och Ford Motor Company AB är på plats för att svara på eventuella frågor.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com

Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

eller:

Upplands Motor, Niclas Nässlander: n.nasslander@upplandsmotor.se alt.

+46 (0)8 580 00 653

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef