Gå direkt till innehåll
Fords nya transportbilsnyckel.
Fords nya transportbilsnyckel.

Pressmeddelande -

Ford lanserar slittålig transportbilnyckel som matchar hantverkares vardag

Fords nya transportbilnyckel är utvecklad att klara av hantverkares vardag med alla dess påfrestningar. Nyckeln ska fungera trots att den tappas mot hårda underlag, exponeras för extrema temperaturer eller hamnar under vatten.

Nu lanserar Ford en supernyckel som ska klara av hantverkares tuffa vardag. Nyckeln är standard vid köp av nya Ford Transit och Transit Custom vans.

Livstiden är ofta kort på elektroniska hjälpmedel. Krossade skärmar och långsam mjukvara tillsammans med längtan efter den senaste modellen bidrar till stor konsumtion av smartphones och datorer. Fords nya nyckel är dock något utöver det vanliga. De rigorösa testerna som den nya nyckeln klarat innefattar bland annat 30 minuter under vatten, bli tappad 50 gånger mot ett betonggolv samt bli utsatt för temperaturer från 60 grader till minus 20 grader.

– Våra kunder vill ha en nyckel som klarar av de tuffa förhållanden som råder på exempelvis en byggarbetsplats. I motsatts till en mobiltelefon som ofta sviker dig, får Transit-förare en trogen attiralj, lika tålig som deras fordon, säger Jonathan Allan på Ford.

Uppladdningsbar direkt via tändningslåset
Utåt sett ser Fords nya nyckel ut som de flesta andra, med en låsningspanel och en utvikningsbar metallnyckel. Men under ytan gömmer sig flera finesser. Nyckeln är ihopsatt av två sammansvetsade halvor, vilket gör den helt vattentät. Dess insida är noga utformad för att stå emot de påfrestningar som kan tänkas uppstå. Batteriet laddas så fort nyckeln sätts in i tändningslåset, för att säkerställa att den aldrig laddas ur.

Framtagen med hjälp av Ford Transit-kunder
Den nya supernyckeln levereras med Transit och Transit Custom som nu finns att köpa i Sverige. Den stötsäkra supernyckeln är resultatet av ett tio år långt samarbete med Transit-kunder som kommit med feedback och idéer. Utöver den nya nyckeln innehåller Transit-modellerna Fords nya 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor som drar 13 procent mindre än dess föregångare och med en ökad prestanda.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll