Gå direkt till innehåll
Ford lanserar ny reklamkampanj – stärker partnerskapet till Skidförbundet Längd

Pressmeddelande -

Ford lanserar ny reklamkampanj – stärker partnerskapet till Skidförbundet Längd

Se filmen här:


Idag drar Ford igång sin nya reklamkampanj ”Vinterhjältar”. Kampanjen, som är producerad i Sverige, har en stark koppling till Fords sponsorskap av Svenska Skidförbundet Längd och ska förmedla vikten av drömmar, hjältar och förebilder.

Det var i somras som Ford offentliggjorde att man blir ny bilpartner till Svenska Skidförbundet Längd och Längdlandslaget. Sponsoravtalet är ett av de största som Ford ingått i Sverige och sträcker sig över flera år. Organisationerna ska tillsammans arbeta för att öka intresset för sporten bland yngre och ta ett grepp om hållbarhetsfrågor för att säkerställa att framtida generationer ska ha möjlighet att åka skidor på snö.

Nu lanserar Ford en ny, svenskproducerad reklamkampanj som utspelar sig i vintermiljö och har en tydlig koppling till samarbetet med förbundet och längdlandslaget.

Reklamkampanjen ”Vinterhjältar” omfattar bland annat en ny reklamfilm som börjar sändas på TV imorgon tisdag.

I filmen får vi följa en flicka som drömmer om att bli Sveriges nya längdstjärna. Precis som de stora stjärnorna har flickan en vilja av stål och vägrar att ge upp, till och med efter att ljuset i längdspåret släckts ned. Flickan får då hjälp av sin mamma att lysa upp spåret med strålkastarna från Fords elbil Mustang Mach-E, så hon kan fortsätta jaga sin dröm.

Kenneth Holmgren är marknadschef på Ford och säger:

"Vi är otroligt stolta och glada över vår nya kampanj. Den är väldigt annorlunda jämfört med vad vi gjort tidigare, såväl från svenskt som från internationellt håll. I kampanjen vill vi belysa hjältar, drömmar och förebilder. Våra bilar är i mångt och mycket vardagshjältar som ger våra kunder och deras familjer frihet och möjlighet att förverkliga sina drömmar. Och våra svenska längdskidåkare är i allra högsta grad både hjältar och förebilder."

  Kampanjen är producerad av Ford Sverige inhouse med Colony som byråproducent och Social Club som produktionsbyrå.

  Kenneth Holmgren fortsätter:

  "Detta är för oss en ny typ av samarbete, där vi valt att gå ifrån den traditionella formen med reklambyrå. Vi har tillsammans med Markus Ahlm på Colony arbetat i kreativa interaktiva sessioner utan tydliga uppdelningar. Det har varit oerhört inspirerande, snabbt och effektivt. Och resultatet har även fått mycket uppskattning från Ford i Europa såväl som från den svenska kåren av Ford-återförsäljare."

   Markus Ahlm, creative agency producer på Colony, fyller i:

   "Ford hade en ganska tydlig bild av vad som skulle göras och en tydlig strategi. Därför kunde vi gå rakt in i manusarbetet vilket var kanon givet att tiden var så pass knapp. I dom flesta avseendena är processen snarlik att jobbar med interna kreative resurser och kreativa resurser på en byrå. Den största skillnaden är väl att när man når fram till något man gillar kan man gå rakt vidare till produktion. Att vi var ett litet tight gäng som hade väldigt kul på vägen är också en bra lösning när man ska komma snabbt till mållinjen."

    Arbetsgrupp:
    Ford Inhouse: Christoffer Strömberg, Kenneth Holmgren

    Colony:
    Creative Agency Producer: Markus Ahlm
    Agency producer: Lena Van Der Burg

    Social club:
    Regissör: Jakob Arevärn
    Executive Producer: Henrik Lagercrantz
    Producent: Elin Jonsson
    FAD: Henrik Andersson
    DOP: Henning Sandström
    Focus puller: Niclas Törnblom
    DIT: Adam Söderholm
    Gaffer: Peter Kjellberg
    Best boy: Marcus Hansson
    Grip: Emil Hall
    Mask & Kostym: Alex Prowse
    Local producent Kiruna: Hans Olov Utsi
    Platschef & fixer Kiruna: Kenny Hansson
    Storyboard: Pär Olofsson
    Editing: Sara Hagwall, The Line
    Grade: Rickard Ahlbäck, The Line
    Online & 3D: Anders Bergén, The Line
    Sound & Musik: Patrik Öberg

     Ämnen


     Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

     Om Ford Motor Company
     Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

     Kontakter

     Christoffer Strömberg

     Christoffer Strömberg

     Presskontakt Informationschef

     Relaterat innehåll