Gå direkt till innehåll
Ford lanserar appen FordPass – ska förenkla bilägandet

Pressmeddelande -

Ford lanserar appen FordPass – ska förenkla bilägandet

Ford har nyligen lanserat sin smartphone app FordPass som ska göra det enklare för bilister att äga en Ford genom en rad smarta funktioner. Den utökade versionen FordPass Connect, där ett modem i bilen ingår, gör dessutom bilen uppkopplad mot omvärlden och erbjuder funktioner som fjärrstart och fordonsuppdateringar i realtid.

I slutet av augusti lanserade Ford en efterlängtad produkt på den svenska marknaden, smartphone applikationen FordPass. FordPass är den första smartphone appen från Ford som erbjuds en bredare publik och lovar göra såväl ägandet som hanterandet av en Ford enklare för föraren.

Själva appen är gratis och finns tillgänglig via AppStore och Google Play och i basversionen kan föraren hålla koll på en hel del uppgifter om sin bil som enklare fordonsuppgifter, garantier, vägledning till varningsmeddelanden och länk till förarhandboken.

Om bilen dessutom har Fords SYNC 3 navigationssystem kan föraren få uppdateringar om rådande trafiksituationer via funktionen Live Traffic, genom att koppla in telefonen via USB-porten.

FordPass Connect är den högre versionen av FordPass där ett modem i bilen ingår. FordPass Connect gör bilen helt uppkopplad där föraren exempelvis kan läsa av viktig information om sin bil direkt i telefonen som däcktryck och bränslenivåer. Föraren kan enkelt lokalisera fordonet om man exempelvis inte råkar minnas vart man ställde sin bil. FordPass Connect erbjuder dessutom möjligheten att starta bilen med hjälp av telefonen, någonting som kan komma väl till pass en kall morgon om man saknar kupévärmare.

På sikt kommer FordPass att utvecklas för att innehålla betydligt fler funktioner än i dagsläget. I andra länder används appen för exempelvis bil- och cykeldelning, något som kan bli aktuellt för Sverige på sikt. Föraren kommer dessutom kunna boka service direkt i appen och få en överblick över vilka Ford-certifierade serviceverkstäder som finns i närområdet.

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 201 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 54 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 69 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material