Gå direkt till innehåll
Ford kvalitetssäkrar Almeco

Pressmeddelande -

Ford kvalitetssäkrar Almeco

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM), är en kvalitetssäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt – enligt Fords påbyggaranvisningar. Almeco Svets & Kaross AB i Uppsala blir en av de första i Sverige med att göra ett kranmontage på Transit samt en Ranger med Almecos egna tippflak i QVM och därmed är företaget nu godkänt för monteringar på Fords transportbilar. I övrig så har även Almecos egna flaklock och lastläde monterats på Ranger och Systems Edströms golv och serviceinredning monterats i Custom och Connect under kvalitetssäkringen.

Almeco har mer än 30 års erfarenhet av anpassningar och påbyggnationer på transportbilar. Företaget har 15 anställda och är beläget på Uppsalaslätten en halvmil norr om Uppsala. Företaget startades 1985 och har sedan 90-talet haft inriktning inom fordonspåbyggnad och har senaste åren blivit en trogen påbyggare för Ford.

Almecos personal känner sig mycket stolta och tacksamma för att få varit med om denna process tillsammans med Ford.

Ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl Almeco som Ford Sverige är QVM-certifieringen. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords europeiska huvudman i Köln, Tyskland har varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen.

Hos Ford i Sverige är man glada och stolta:

- Almeco har jobbat tillsammans med oss på Ford Sverige länge och med ett stort utbud av kvalitetssäkrade byggnationer på våra bilar stärker de samarbetet med QVM certifieringen säger Christian Lysholm, ansvarig för transportbilsverksamheten på Hedin Motor Company

Ämnen


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef