Gå direkt till innehåll
Ford Kuga officiell bil för Svensk Innebandy

Pressmeddelande -

Ford Kuga officiell bil för Svensk Innebandy

Fords populära SUV Kuga är ny officiell bil för Svensk Innebandy. Den gemensamma tron på mångfald är en nyckel i samarbetet.

Avtalet mellan Svensk Innebandy och Ford Motor Company AB är till en början på ett år.

- Vi hoppas och tror att det här är början på en lång relation. Vi arbetar aktivt med inkludering i vår verksamhet och har Svensk Innebandys Utvecklingsmodell som verktyg för att uppfylla det. Det är något som Ford ställer sig bakom. De vill, precis som oss, förstå och engagera människor genom att se dem som individer. Alla människor, oavsett bakgrund och förutsättningar, ska behandlas med respekt och värdighet, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Ford ska synas i sociala medier och på plats i samband med arrangemang av olika ungdomsturneringar och landskamper på hemmaplan.

- Ford Motor Company har en lång historia inom sponsring av idrott. Det är en ära för oss att bli officiell bil för Svensk Innebandy som är en av Sveriges största idrottsorganisationer. Precis som Fords bilar är innebandyn mångsidig och tillgänglig för alla. Vi ser fram emot ett givande samarbete både på nationell och lokal nivå, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Motor Company AB.

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef