Gå direkt till innehåll
Ford kammar hem rekordmånga priser från köpguiden What Car?

Pressmeddelande -

Ford kammar hem rekordmånga priser från köpguiden What Car?

Göteborg, 14 januari 2013 – De brittiska bilisternas favoritmärke – Ford – firar triumfer när köpguiden What Car? delar ut 2013 års priser. Ford får fyra utmärkelsen, vilket är rekord.

Ford Mondeo tog hem utmärkelserna Best Family Car (bästa familjebil) och Best Estate (bästa herrgårdsvagn) för tredje året i rad, och båda Ford Fiesta och Focus ST fick priser från What Car?.

Dessa fyra utmärkelser är ett rekord för Ford under de 25 år som utmärkelserna delats ut. Fords framgångar i 2013 års What Car?-prisutdelning kom samma vecka som aktuella försäljningssiffror bekräftar att märket varit det mest sålda i Storbritannien 36 år. När det gäller kommersiella fordon har Ford varit ledande på den brittiska marknaden i hela 47 år.

Mondeo håller ställningarna

Ford Mondeo fortsätter att vara Storbrittaniens bästa familjebil och bästa herrgårdsvagn enligt What Car?, den främsta bilköpsguiden på den brittiska marknaden. Årets omdömen från What Car?, som bekräftade den positiva bedömningen från år 2012 och 2011, låter så här:  ”Mondeo känns bra att köra, med smidig styrning och bekväm åkning. Den passar lika bra för familjen som för företaget och hanterar slingrande småvägar och motorvägar med samma säkerhet.

”Ford Mondeo herrgårdsvagn är så rymlig att inte ens riktigt långa passagerare kan klaga, och i bagageutrymmet får man plats både med hunden och skrymmande möbler.”

Fina priser för nya Fiesta

Redan innan nya Ford Fiesta börjar säljas den här månaden utnämns den av What Car? till Best Supermini. Fiesta har varit den mest sålda modellen i Storbritannien under fyra år i rad.

”Om någon bilmodell känns fantastisk så är det Ford Fiesta”, lyder omdömet från What Car?  ”Efter en ansiktslyftning inför 2013 har modellen fått mer attraktiva motoralternativ och förstärkta säkerhetsfunktioner.”

Sportig ST-modell

Fords första globala prestandamodell Focus ST, med en toppfart på 250 km/h, finns både som femdörrars och herrgårdsvagn.  Den turboladdade, direktinsprutade 2,0-liters EcoBoost-motorn har en bensinförbrukning på 7,2l/100km och CO2-utsläpp på 169 g/km.

What Car? skriver så här i sin motivering till att Ford Focus ST får priset Best Hot Hatch (bästa GTI-bil): ”Snabb och spännande när du så vill, men också lugn och trygg i stan och på motorvägen.”

Chas Hallett, chefredaktör på What Car?, kommenterar Fords framgångar:  ”Ford förtjänar verkligen sina fyra What Car?-utmärkelser  – företaget har gjort ett enormt arbete. Det är härligt att en tillverkare av vanliga standardbilar för massmarknaden kan ta fram modeller som får sådana här utmärkelser.”

Anna Müller, VD för Ford Sverige, säger: ”Fords flygande start på det nya året får ytterligare en skjuts när vi vinner så här många What Car?-utmärkelser. Fiesta, Focus och Mondeo är de mest välkända och populära av våra modeller, så att alla tre belönas av What Car? är verkligen ett gott betyg på dagens fordonsprogram från Ford.”

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige, www.twitter.com/fordsverige
eller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95


Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef