Gå direkt till innehåll
Ford inleder samarbete med äventyraren Aron Anderson

Pressmeddelande -

Ford inleder samarbete med äventyraren Aron Anderson

Ford i Sverige inleder ett ambassadörssamarbete med extremidrottaren, äventyraren och programledaren Aron Anderson. Under 2018 kommer Aron tillsammans med Ford och dess återförsäljare och genomföra en rad aktiviteter som syftar till att visa att Fords bilar är tillgängliga för alla samt stärka Fords varumärke och varumärkeslöftet Go Further. Samarbetet offentliggörs genom en film som Ford låtit ta fram som publiceras idag, i hela Europa.

Aron Anderson är en av Sveriges ledande äventyrare och extremsportare samt en väl anlitad föreläsare och programledare. Till sitt CV kan Aron bland annat tillräkna sig bestigningar av berg som Kebnekaise, Mt Elbrus och Kilimanjaro, att ha simmat över Ålands hav, att kört Cykel-Vasan, åkt Vasaloppet och deltagit i Iron Man. Allt detta har Aron gjort helt och hållet utan att använda sina ben. När Aron var åtta år gammal drabbades han av cancer som ledde till ett liv i rullstol. Men detta var ingenting som har hindrat Aron från att leva livet fullt ut – tvärtom. Idrotten blev en räddning för honom och han hittade tillbaka till sitt självförtroende och det han verkligen älskade att göra.

Aron förkroppsligar tesen om att ingenting är omöjligt och att ingen utmaning är för tuff för att ta sig an. Därför så passar han väldigt bra som ambassadör till Ford, vars hela varumärkeslöfte Go Further handlar om lägga in den högsta växeln och göra just det som de flesta kanske inte förväntar sig. Erik Lindham är informationschef på Ford och säger:

- Vi är enormt stolta över att kunna presentera Aron Anderson som ambassadör för Ford i Sverige. Arons livsglöd är enormt inspirerande och han passar verkligen in i vårt DNA. Med samarbetet med Aron vill vi bland annat visa på att våra bilar är tillgängliga för alla samt inspirera såväl nya som befintliga Ford-kunder till att utmaningar och hinder endast är något som hjärnan har konstruerat och att ingenting är omöjligt om man verkligen är motiverad.

Under året kommer Ford och Aron att genomföra en rad aktiviteter tillsammans. Bland annat så kommer Aron att delta i hinderbaneloppet Toughest där Ford är en av huvudsponsorerna. Han kommer också att föreläsa hos några av Fords återförsäljare samt köra flera av Fords bilar och ge ett lite annorlunda perspektiv på hur det är att köra t.ex. en Ford Mustang som rullstolsburen.

För att offentliggöra samarbetet har Ford låtit producera en film som följer Aron under uppladdningen av Vasaloppet som han körde nu den 4 mars. Till bakgrunden hör att Arons morfar har kört Vasaloppet hela 27 gånger och Arons deltagande är en hyllning till honom.

Filmen och samarbetet med Aron uppmärksammas även utanför Sverige. Samtliga Ford-länder i Europa kommer under veckan att publicera filmen, och flertalet av länderna har redan börjat följa Aron i hans kanaler.

Filmen: https://www.youtube.com/watch?v=QPnT2DkA_NQ
Kampanjsida: www.ford.se/aronanderson

För mer information om Aron Anderson, besök www.aronanderson.se

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef