Gå direkt till innehåll
Ford GT.
Ford GT.

Pressmeddelande -

Ford GT till Stockholmsmässan 26-29 januari

Den 26-29 januari är det dags för Stockholm Lifestyle Motor Show på Stockholmmässan i Älvsjö. Ford tar med sig det bästa ur sin produktflora med såväl person- som transportbilar. Den största nyheten från Ford är dock Ford GT som kommer att kröna Fords monteryta. Det blir den första gången någonsin som den nya generationens Ford GT besöker Sverige.

Under 2016 utannonserade Ford produktionen av nya superbilen Ford GT, som kommer produceras i en mycket begränsad upplaga. Minst fyra bilar kommer att tillfalla köpare från Sverige, och de två första bilarna kommer att levereras under 2017.

Superbilen, som är den mest avancerade bilen Ford har byggt hittills, har under förra året dragit åt sig stor uppmärksamhet. Bilen har varit på turné på mässor världen över, och äntligen har det blivit dags för ett Sverigebesök för bilen. Under mässan Stockholm Lifestyle Motor Show den 26-29 januari kommer bilen att stå centralt i Fords monteryta.

Unikt kit hjälper GT-köpare hitta rätt i beställningsprocessen
Designteamet bakom Ford GT har tagit ut svängarna när det kommer till kundens beställningsprocess. Istället för en traditionell byggsajt, har teamet valt att skicka kunden ett unikt kit med de färgval och material som finns att tillgå vid produktionen av den exklusiva prestandabilen.

Vid beställning av en Ford GT får kunden hem ett unikt kit med autentiska färger och material. Kitet som är framtaget av modellens designteam ska förhöja beställningsupplevelsen och hjälpa kunden hitta rätt i sina val.

– Kitet är en viktig del av köpprocessen och ska förhöja GT-kundernas beställningsupplevelse. Med hjälp av kitet får kunden ta del av alla de färger, ytbehandlingar och material som finns att välja på vid konfigurationen av en Ford GT, säger Henry Ford III, global marknadschef på Ford Performance.

Se klippet för mer detaljer rörande kitet:


Beställningsprocessen
Vid beställningar av Ford GT får godkända ansökande det exklusiva kitet hemskickat för att fysiskt kunna se och känna på de materialval som finns att tillgå vid produktionen av modellen. Varje kit innehåller åtta exteriörfärger tillsammans med flyttbara dekaler. Kitet innehåller också miniatyrer av modellens hjul och prover på de olika interiörvalen. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef