Gå direkt till innehåll
Transit och Tourneo Connect godkänns för det fossilfria drivmedlet HVO.
Transit och Tourneo Connect godkänns för det fossilfria drivmedlet HVO.

Pressmeddelande -

Ford godkänner transportbilen Connect för HVO

I samband med att Ford uppdaterar den populära transportbilen Transit/Tourneo Connect godkänner man även bilen för det fossilfria drivmedlet HVO. Godkännandet gäller EcoBlue-dieselmotorn och omfattar även de Connect-bilar som byggts från och med 6 maj 2019. Uppdateringen för Transit/Tourneo Connect inkluderar dessutom en förbättrad bränsleeffektivitet och högre lastförmåga.

Nu meddelar Ford att Transit/Tourneo Connect uppdaterats med klassledande bränsleeffektivitet och låga koldioxidutsläpp, vilket hjälper kunderna att hålla nere bränslekostnaderna och minska utsläppen av växthusgaser.

Ford har även lyssnat på sina kunders önskemål och förbättrat lastförmågan. Transit Connect klarar nu upp till 2501 kilo totalvikt, vilket ökar den maximala lastförmågan till 982 kilo. Det är en ökning på 79 kilo jämfört med tidigare versioner.

Transit och Tourneo Connect godkänns för det fossilfria drivmedlet HVO
I bland annat Sverige ökar användningen av det fossilfria drivmedlet HVO och det är därför glädjande att Ford meddelar att Transit/Tourneo Connect nu godkänns för HVO, för att minska utsläppen ytterligare. Ford meddelar dessutom att HVO-godkännandet gäller för bilar som redan är i trafik om dessa är byggda från och med 6 maj 2019. Ford har tidigare godkänt HVO för Transit och Tourneo Custom samt stora Transit.

– Det känns väldigt kul att vi äntligen kan godkänna Transit och Tourneo Connect för HVO. Biodrivmedel är viktigt för oss på Ford Sverige och ett bra komplement till elektrifiering. Detta blir den tredje transportbils-modellen vi godkänner för HVO, säger Christian Lysholm, transportbilsansvarig hos Ford Sverige.

Den uppdaterade Transit/Tourneo Connect finns tillgänglig hos svenska Ford-återförsäljare nu. Mer information finns på www.ford.se. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef