Gå direkt till innehåll
Ford går över helt till hybridproduktion för Mondeo

Pressmeddelande -

Ford går över helt till hybridproduktion för Mondeo

För att kunna möta kundernas efterfrågan går Ford över helt till hybridproduktion av bensinmotorer till Mondeo, vilket är ytterligare ett steg framåt i Fords arbete mot en mer elektrifierad framtid. Ford kommer lansera 17 nya elektrifierade bilar fram till slutet av 2021 och räknar med att elektrifierade bilar kommer stå för 50 procent av den totala bilförsäljningen i Europa i slutet av 2022.

Mondeo Hybrid ökade sin andel av den totala Mondeo-försäljningen med 25 procent i Europa under de sju första månaderna i år jämfört med hela 2019. För att hålla jämn takt med kundernas efterfrågan byter Ford nu helt ut produktionen av bensinmotorer till till förmån för hybridmotorer.

– Övergången till hybridproduktion för Mondeo är ytterligare ett stort steg i rätt riktning mot en mer elektrifierad framtid. För kunder som kör mindre än 2000 mil per år är Mondeo Hybrid ett smart val som erbjuder en mer allsidig lösning än diesel eller eldrift eftersom du slipper tänka på räckvidd och laddning, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

En elektrifierad framtid
Mondeo Hybrid drivs av en 2,0-liters bensinmotor tillsammans med en batteridriven elektrisk motor med 1,5 kWh litiumjonbatteri. Systemet växlar automatiskt mellan motorerna, eller använder en kombination av båda. För att göra systemet ännu mer effektivt har bilen en regenerativ bromsupptagning upp till 90 procent av den energi som normalt förloras genom bromsning och som nu kan återvinnas för att ladda batteriet. En innovativ SmartGuage med ”Brake Coach” håller koll på bränsle- och energiförbrukningen och uppmanar föraren till ett körsätt som ger tillbaka energi till batteriet – en teknik som också kommer gynna förare som byter till helelektriska bilar i framtiden.

Till slutet av 2021 kommer Ford lansera 17 nya elektrifierade bilar och räknar med att elektrifierade bilar kommer utgöra mer än hälften av företagets bilförsäljning i Europa till slutet av 2022. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef