Följ Ford Motor Company AB

Ford förenar den digitala och den fysiska världen med bil designad av gamers

Pressmeddelande   •   Mar 11, 2020 08:03 CET

Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag och nu presenterar de ett unikt samarbete mellan biltillverkaren och e-sporten, där spelare uppmanas att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen.

Ford fortsätter att undersöka och finna synergier mellan den digitala och den fysiska världen. Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag och nu presenterar de ett unikt samarbete mellan biltillverkaren och e-sporten, där spelare uppmanas att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen.

Nu uppmanar Ford e-sportsspelare att hjälpa till att designa ett helt nytt fordon. Projektet, som går under namnet ”Team Fordzilla-P1”, kommer visa Fords verkliga tankar om en männiocentrerad design men i en digital värld. Bilen blir Fords första virtuella racerbil och sammankopplar biltillverkare och e-sportsspelare på ett helt nytt sätt.

Ford involverar e-sportspelare i designstadiet
Det är kaptenerna från Fords fem Fordzilla e-sportlag som är involverade kring designen av den virtuella tävlingsbilen, samlade från , samlade från Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien. Fords eget designteam kommer även att involvera den bredare spelgemenskapen genom Twitteromröstningar som publiceras av @teamfordzilla. Omröstningarna kommer beröra viktiga designattribut, som spelarna sedan får vara med att besluta om.

–Vi älskar att köra våra drömbilar i den virtuella världen, men dessa bilar är ju just rekreationer av de fordon som finns i den verkliga världen. Det kommer vara extra spännande första gången bakom ratten på #TeamFordzillaP1 eftersom vi har hjälpt till att skapa den, men också för att ingen annan har kört den tidigare, säger Angelo Bülow, kapten för det tyska Fordzilla-teamet.

Projektet påbörjades i veckan och går att följa på @TeamFordzilla på Twitter och Instagram.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.