Gå direkt till innehåll
FORD FÖRBÄTTRAR BÅDE CO2 UTSLÄPP OCH BRÄNSLEFÖRBRUKNING PÅ FLERA MODELLER

Pressmeddelande -

FORD FÖRBÄTTRAR BÅDE CO2 UTSLÄPP OCH BRÄNSLEFÖRBRUKNING PÅ FLERA MODELLER

- Förbättrad ägandekostnad på flera modeller tack vare förbättrade CO2 utsläpp och lägre bränsleförbrukning.
- Ford C-MAX 1.6l TDCi är numera klassad som miljöbil med klassledande CO2 utsläpp på 119 g/km (4.5 l/100 km)
- Ford S-MAX och Galaxy 2.0l TDCi levererar klassledande CO2 utsläpp på endast 159 g/km (6.1 l/100 km)

Göteborg, 11 december 2008: Ford lanserar nu flera viktiga uppdateringar på ett flertal modeller för att leverera lägre CO2 utsläpp samt förbättrad bränsleförbrukning vilket i sin tur resulterar i lägre ägandekostnader.

Ford C-MAX 1.6l TDCi klarar numera, tack vare en omarbetad drivlina, Vägverkets krav för miljöbil och den finns hos återförsäljarna från och med December 2008, medans förbättrade S-MAX och Galaxy började produceras redan tidigare under hösten.

Med CO2 utsläpp på endast 119 g/km, är den 109 hk starka Ford C-MAX 1.6l TDCi klassledande, vilket gör den till den enda bilen i segmentet som klarar den viktiga 120 g/km gränsen som är Vägverkets definition för miljöbil. Vad gäller bränsleförbrukningen på C-MAX 1.6l TDCi så har den självklart också förbättrats och siffran för blandad körning är nu nere på låga 4.5 l/100 km*.

Under landsvägskörningen klarar sig C-Max 1.6l TDCi med imponerande med låga 3.7 l/100 km*.

Bakom dessa imponerande siffror ligger ett antal förbättringar på bilen. Bland annat har Ford ingenjörer introducerat ett så kallat 'sleep mode' på den elektro-hydrauliska servostyrningen.

"Sammantaget kan dessa förändringar tyckas vara små, men de gör verkligen en skillnad - både för miljön men också för kundernas plånböcker. Genom att klara Vägverkets krav för miljöbil sparar man inte bara pengar på lägre bränslekostnader, en privatperson erhåller också den statliga miljöbilsrabatten på 10 000 kronor" säger Anna Müller, VD på Ford Motor Company AB.

"Dessa nya förbättringar är en del av Fords strategi att leverera miljöteknik till ett överkomligt pris som gör att många har råd.att köra mer miljövänligt. Med den ytterst flexibla Ford Focus arkitekturen kan vi leverera en bredd av miljövänliga bilar - allt från Focus ECOnetic med det ultralåga CO2 utsläppet på 115 g/km till C-Max med den nya 1,6l TDCi på 119 g/km till våra framgångsrika Focus och C-MAX Flexifuel" fortsätter Anna Müller. Sammantaget visar detta på Fords fortsatta åtagande att leverera bättre bränsleförbrukning i kombination med lägre utsläpp - allt gjort med konventionell teknik.

Förbättrade CO2 utsläpp för S-MAX och Galaxy
Utöver förbättringarna på C-MAX har Ford också finslipat CO2 utsläppen på de större bilarna S-Max och Galaxy. Detta gäller alla bilar byggda efter September 2008.

Ford S-MAX och Galaxy utrustade med den 140 hk starka 2.0l TDCi och 6-växlad manuell växellåda kan numera stoltsera med CO2 utsläpp på 159 g/km (tidigare 164g för S-MAX och 165g för Galaxy), vilket motsvarar en blandad bränsleförbrukning på 6.1 l/100 km*.

Ford ECOnetic för ultralågt CO2
Ett ytterligare bra exempel på Fords engagemang att leverera miljöbilar för kostnads- och miljömedvetna kunder är Fords ECOnetic bilar.

Den senaste i raden, Ford Fiesta ECOnetic, är utrustad med en specialkalibrerad version av den 90 hk starka 1.6l TDCi motorn med dieselpartikelfilter (DPF). Detta resulterar i en bränsleförbrukning på rekordlåga 3.7 l/100 km* i blandad körning. Som om inte det vore nog, så matchas bränsleförbrukningen med ett klassledande CO2 utsläpp på endast 98 g/km - vilket gör Fiesta ECOnetic till den bil med lägst CO2 utsläpp i segmentet.

Nya Fiesta ECOnetic kommer kosta från 153 400 kr och börjar säljas i Sverige under Januari 2009. Den blir den tredje bilen i Fords ECOnetic utbud som redan inkluderar en 139 g/km Ford Mondeo ECOnetic och en 115 g/km Ford Focus ECOnetic. Även en ny Ford Ka ECOnetic är under utveckling och kommer introduceras framöver.

* Notering: De siffror som anges för bränsleförbrukning är baserade på European Fuel Economy Directive EU 80/1268/EEC och kan skilja sig från andra körcykler som tillämpas i andra delar av världen.

# # #


Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå
på Ford Motor Companys webbplats för media (
http://media.ford.com).


För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:
Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef