Gå direkt till innehåll
Ford delar data för mer hållbara och transparenta leverantörskedjor

Pressmeddelande -

Ford delar data för mer hållbara och transparenta leverantörskedjor

• Ford blir en del av Catena-X, ett nätverk inrättat för att etablera datastandarder för fordonsindustrins värdekedja och förbättra datautbytet

• Ford är en av grundarna av Responsible Supply Chain Initiative, som säkerställer social efterlevnad, anställdas säkerhet och miljöskydd i leverantörskedjor

• Initiativen hjälper Ford att nå koldioxidneutralitet i sina europeiska anläggningar, logistik och leverantörer senast 2035

• Företaget har åtagit sig att förbättra leverantörskedjan och strävar efter att samarbeta med organisationer som aktivt skyddar människor och planeten

Ford of Europe har anslutit sig till två nyckelinitiativ för leverantörskedjan som syftar till att etablera industristandarder för datadelning mellan partners och bedömning av hållbarhet på produktionsanläggningar.

Det första initiativet är Catena-X Automotive Network, etablerat för att förbättra hållbarhet och effektivitet i hela leverantörskedjan genom kontinuerligt datautbyte mellan partners. Det andra är Responsible Supply Chain Initiative (RSCI), som tillhandahåller verktyg, åtgärder och stöd för att uppnå en mer hållbar leverantörskedjan.

”Ansvarsfulla, transparenta och hållbara leverantörskedjor är nyckeln till en framgångsrik förändring i fordonsindustrin när vi går mot en elektrifierad framtid”, säger Werner Pütz, inköpschef, Ford of Europe. "Genom att definiera datastandarderna och säkerställa ett säkert datautbyte ger Catena-X en stark grund för samarbeten på denna arena som är så viktig för alla företag i branschen. Vi är oerhört glada över att nu vara en del av två banbrytande initiativ.”

Att gå med i dessa initiativ är ett viktigt steg mot att Ford ska uppnå koldioxidneutralitet i hela sitt europeiska fotavtryck av anläggningar, logistik och leverantörer till 2035. Även vid 2035 siktar Ford på nollutsläpp för all fordonsförsäljning i Europa.

Catena-X Automotive Network
Som ett digitalt ekosystem och samarbetsnätverk kommer Catena-X att skapa enhetliga standarder för data- och informationsutbyte över fordonsindustrins värdekedja. Ford ansluter sig till ett brett spektrum av partners från näringslivet och vetenskapen i detta aldrig tidigare skådade samarbete mellan företag inom fordonsindustrin.

Tillämpningsområdena inkluderar kvalitetsledning, underhåll, supply chain management och hållbarhet. Det smidiga flödet av data mellan medlemmar och deras globala partners kan förbättra problemhanteringen i händelse av tryck i leverantörskedjan, brist på råvaror och spårning av delar och åtgärda dem snabbt. Fords engagemang i Catena-X kommer att hjälpa företaget att förbättra hållbarheten, säkerställa att mänskliga rättigheter följs och göra leveranskedjorna ännu mer transparenta.

Responsible Supply Chain Initiative
Ford är en av de 14 grundande medlemmarna av detta initiativ som lanserats av den tyska bilindustrins sammanslutning VDA (Verband der Automobilindustrie). Syftet med RSCI är att utveckla en standardiserad bedömning för att utvärdera hållbarheten hos företag i leverantörskedjor, inklusive social efterlevnad av arbetsvillkor, arbetssäkerhet och miljöskydd.

”Att forma en hållbar framtid kräver ett helhetsgrepp och att erbjuda praktiska lösningar. Initiativ som RSCI erbjuder företag möjligheten att arbeta med avancerade och gemensamma industristandarder för enskilda företags hållbarhetsrevision. Detta gör det möjligt för ett brett spektrum av företag att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål”, säger Helmut Philipp, hållbarhetsspecialist, Ford of Europe, som blev vice ordförande för RSCI.

Ford har åtagit sig att förbättra alla aspekter av leverantörskedjan samtidigt som de försöker identifiera och göra affärer med organisationer som antar och tillämpar policies för att skydda människor och planeten. Företagets uppförandekod för leverantörer beskriver kraven för leverantörsrelationer inom områden relaterade till mänskliga rättigheter, miljö, ansvarsfull materialförsörjning, ansvarsfull och laglig affärspraxis och implementeringen av dessa principer.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll