Gå direkt till innehåll
September är sedan 15 år tillbaka ”Global Caring Month” på Ford. I år ställer företaget om och anpassar sig efter den pågående pandemin.
September är sedan 15 år tillbaka ”Global Caring Month” på Ford. I år ställer företaget om och anpassar sig efter den pågående pandemin.

Pressmeddelande -

Ford anpassar ”Global Caring Month” efter den pågående pandemin

September är sedan 15 år tillbaka ”Global Caring Month” på Ford, en månad med fokus på olika samhällsprojekt i Europa och runt om i världen. Till följd av covid-19 har Ford fått ställa om och hitta nya sätt för volontärer att bidra till samhället och göra livet bättre för människor runt om i världen.

Varje år deltar medarbetarna på Ford i volontäraktiviteter runt om i världen. Under september lyfts detta arbete ännu mer då företaget anordnar ”Global Caring Month”, med fokus på samhällsprojekt runt om i världen. I år begränsar covid-19 de traditionella volontärprojekten. Ford uppmanar därför sina anställda att delta i två nya initiativ, utformade för att engagera medarbetarna till att hjälpa samhällen och förändra människors liv till det bättre även under pandemin.

– I år är det extra viktigt med ”Global Caring Month”. Runt om i världen lider människor till följd av pandemin och hela samhällen har vänts upp och ner. Våra initiativ för ”Global Caring Month” är utformade för att ge anställda ett meningsfullt sätt att göra skillnad i människors liv och stötta samhällen under dessa speciella tider, säger Todd Nissen, chef för Ford Volunteer Corps.

Två nya initiativ anpassade efter covid-19-pandemin
I och med de rådande omständigheterna har Ford i år valt att fokusera på två nya initiativ. Det första är ett tacksamhetsbidrag där anställda får möjlighet att nominera en ideell eller icke-statlig organisation för deras arbete under Covid-19-pandemin. Därefter kommer Ford Volunteer Corps dela ut bidrag på upp till 5 000 dollar till utvalda nominerade. Det andra initiativet går ut på att anställda uppmanas att hjälpa sina vänner, grannar eller familjer genom att utföra en god gärning, stor som liten. De som gör en god gärning får 15 dollar att skänka till en valfri välgörenhetsorganisation.

Covid-19 har skapat en del hinder för volontärarbete men också inspirerat till kreativa nya idéer, inte bara under ”Global Caring Month”. Tidigare i år skapade Ford Fund ett donationsmatchningsprogram för att ge anställda möjlighet att stötta ideella organisationer och sammanslutningar. I samband med det tog de även fram ett högläsningsprogram med digitala ljudböcker som lästes in av Fordmedarbetare, för att hjälpa de 1,3 miljarder barn som drabbades av skolstängningar.

Ford Volunteer Corps hanteras av Ford Fund och är ett globalt nätverk av Fordanställda och pensionärer som tillsammans har bidragit med 1,4 miljoner volontärtimmar sedan 2005. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material