Gå direkt till innehåll
Förbättrad mobiltelefonintegration toppar teknikanvändarnas framtidsvisioner vad gäller bilkommunikation; Ford välkomnar europeiska AppLink-partners

Pressmeddelande -

Förbättrad mobiltelefonintegration toppar teknikanvändarnas framtidsvisioner vad gäller bilkommunikation; Ford välkomnar europeiska AppLink-partners

  • Teknikanvändarna ser förbättrad integration mellan mobiltelefoner och bilar som den viktigaste utvecklingen i framtidens fordonskommunikation – och de siar dessutom om allt från iPad-integration till möjligheten att beställa hämtmat direkt till bilen.
  • På årets Mobile World Congress i Spanien ställde Ford följande fråga till besökande teknikanvändare: ”Vad tror du kommunikationstekniken i våra bilar kommer att hjälpa oss med i framtiden?”. Bland svaren fanns bättre säkerhet och trafikflöde samt tvåvägskommunikation mellan bil och ägare via det så omtalade datormolnet.
  • Ford söker nu partners globalt för att fortsätta utveckla SYNC AppLink-kompatibla mobilappar för en lång rad röststyrda kommunikationstjänster i bilar.

Göteborg, 16 maj 2012 – Om man får tro teknikanvändare kommer vi att få se en allt större integration mellan våra mobiler och våra fordon, från iPad-integration till möjligheten att beställa hämtmat till bilen. Detta var några av de svar som Ford fick när besökarna på en mobilmässa fick fantisera fritt om framtiden.

Ford ställde följande fråga: ”Vad tror du kommunikationstekniken i våra bilar kommer att hjälpa oss med i framtiden?” på 2012 års Mobile World Congress i Barcelona. Innan dess hade bilföretaget avslöjat att AppLink – en funktion för röststyrning av mobilappar i bilen – kommer att lanseras i hela världen som en del av kommunikationssystemet SYNC.

Ford har ännu inte presenterat något startdatum för den globala introduktionen av AppLink och söker nu samarbetspartners för att utveckla röststyrning av appar som ger förare och passagerare tillgång till en rad olika tjänster. Utvecklingsföretag kan kontakta Ford på www.syncmyride.com/developer.

Användarnas visioner vad gäller framtidens fordonskommunikation presenteras på http://storify.com/FordEu/future-connectivity-1, och alla teknikintresserade kan fortfarande skicka in sina svar via Twitter, på Ford Europas Facebook-sida, via den egna bloggen eller med hjälp av videodelningstjänster som YouTube.

Bland framtidsvisionerna fanns även bättre säkerhet och trafikflöde samt tvåvägskommunikation mellan bil och ägare via det så omtalade datormolnet.

Ett axplock av de kommentarer som kommit in hittills:

  •  "Jag tänker mig att jag kan koppla in min iPad i instrumentpanelen så att den fungerar som bilens mediacenter (radio, bakåtriktad kamera, webb, TV, spela spel). Alla funktioner ska vara röststyrda (navigering, mobil, kalender, e-post, Facebook) så att jag kan fortsätta att vara ansluten."
  • "Om ett utryckningsfordon närmar sig får du en varning så att du släpper förbi det. Om man lyssnar på musik är det ofta man hör sirenerna för sent."
  • "Jag vill kunna vakna upp och veta att telefonen slår på värmen i bilen och frostar av rutorna så att bilen är körklar när jag sätter mig i den."

Fler idéer: vindrutor med inbyggd information om intressanta ställen i närheten eller som hjälper föraren när sikten är dålig, automatisk uppdatering av sociala medier med bilder och annan information från resan och beställning av mat för leverans till bilen när man sitter i kö.

"Vi blev verkligen imponerade av all kreativitet och alla visioner som vår fråga ledde fram till. Vi kan också glädjas åt att vi redan arbetar med många av de funktioner som teknikanvändare förväntar sig i framtiden”, kommenterar Doug VanDagens, Fords globala chef för bilkommunikationstjänster.

"Vi har utforskat möjligheterna med bil-till-bil-kommunikation i forskningsprogram som CoCarX i Europa och har infört fjärrstyrning och -övervakning för Ford Focus Electric-kunder i Nordamerika med hjälp av appen MyFord Mobile. Vi kommer att fortsätta integrera mobiltelefonsfunktionalitet i våra bilar nu när vi lanserar SYNC AppLink i hela världen.”

Den globala introduktionen av SYNC AppLink är ett naturligt nästa steg efter systemets stora framgångar i Nordamerika, där det finns i tio av Fords modeller och möjliggör röststyrning av appar som Stitcher, TuneIn, iHeart Radio, Slacker Radio, OpenBeak, Pandora, Scout by TeleNav och SYNC Destinations från INRIX. Röststyrningen gör att föraren kan hålla händerna på ratten och hantera sin telefon på ett säkert sätt.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll