Gå direkt till innehåll
Focus ST Edition är den mest kompletta Focusen någonsin, för banan

Pressmeddelande -

Focus ST Edition är den mest kompletta Focusen någonsin, för banan

• Nya Ford Focus ST Edition kombinerar justerbar fjädring, Brembo-bromsar och EcoBoost-kraft för att ge kontroll på vägen och banan.

• Standardutrustningen inkluderar de alternativ som Focus ST-kunder väljer till mest, B&O-ljud, körassistanspaket och vinterpaket

• Unik Azura Blue exteriör med High Gloss Black-detaljer och distinkta Motion Blue sömmar bidrar till specialutgåvans unikhet

Ford tillkännagav idag den mest kompletta Focusen hittills, framtagen av Ford Performance-teamet för väg och bana, Focus ST Edition. 1

Focus ST Edition är designad för att ge de mest hängivna förarna en banbil som både levererar på banan, samtidigt som den erbjuder det som en familjebil kräver för skolskjuts eller pendlingen till jobbet.

Focus ST Edition, lever upp till sitt Sports Technologies-emblem genom en svit av avancerad utrustning som inkluderar:

  • Ett Ford Performance-avstämt justerbart coilover-fjädringssystem som låter föraren finjustera kördynamiken efter sina personliga preferenser
  • Lättmetallfälgar tillverkade med hjälp av en ’flödesformnings process’ som också används för att tillverka flyg- och rymdkomponenter
  • Brembo frambromsar som säkerställer kraftfulla och konsekventa inbromsningar varv efter varv
  • Fords 280 hk 2, 32,3-liters EcoBoost-motor som avverkar 0-100 km/h på 5,7 sekunder och 420 Nm 2, 3 i vridmoment för kraftig acceleration genom varje växel

Focus ST Edition är lika bekväm på vägen till banan som under tävlingsdagen med de mest populära tillvalspaketen från Focus ST-serien inkluderade som standard.

En unik Azura Blue exteriör med High Gloss Black-detaljer, samt Motion Blue interiördetaljer, ger en modellen en omisskännlig unikhet.

"Den nya Focus ST Edition representerar det bästa av Ford Performance i ett användbart, praktiskt, vardagspaket", säger Stefan Muenzinger, Ford Performance Manager, Europa. " Sports Technologies innebär att förare inte behöver kompromissa med praktikaliteten men kan ändå njuta av spänningen på en bandag."



Kontroll och självförtroende

Focus ST Editions justerbara fjädring levereras med en Ford Performance-utvecklad setup, grundligt testad i Europa, inklusive på tyska Nürburgring Nordschleife.

Det tvåvägs justerbara coilover-fjädringssystemet, tillverkat av motorsportspecialisterna KW Automotive, har tvårörsdämparhus i rostfritt stål och pulverlackerade fjädrar. Sänkt 10 mm fram och bak jämfört med standard Focus ST för bättre balans och kontroll, en ytterligare justering på 20 mm är tillgänglig för föraren. Fjädringsgraden ökar med mer än 50 procent jämfört med standard Focus ST.

Tolv kompressionsinställningar (jounce) – graden av uppåtgående dämparrörelse som tillåts när hjulet kommer i kontakt med ett gupp i vägen, och 16 reboundinställningar – hastigheten med vilken dämparen återgår till läge efter en uppåtgående rörelse, ger Focus ST Edition-förare en ännu högre grad av kontroll över svar i kurvor.

Focus ST Edition levereras också med ett tekniskt dokument som ger rekommenderade fjädringsinställningar för en mängd olika körförhållanden – inklusive specifika inställningar för Nordschleife – för att hjälpa de mest dedikerade förarna att finjustera sin körning.

De lätta 19-tums lättmetallfälgar minskar den ofjädrade massan med 10 procent i varje hörn av bilen. Hjulen är konstruerade med hjälp av en flödesformsprocess, som komprimerar aluminiumlegeringen för att bibehålla draghållfasthet och öka stöttålighet samtidigt som mindre material används. Hjulens minskade massa betyder att de kan ändra riktning snabbare för att ge grepp om väg- eller banprofilen och hjälpa Pirelli P Zero Corsa-däcken att leverera optimerad acceleration, bromsning och kurvtagning.

Focus ST Edition 1, som är tillgänglig exklusivt i femdörrars halvkombi och sexväxlad manuell växellåda, har en 2,3-liters EcoBoost-motor med en turboladdare med lågt motstånd, som ger 280 hk 2, 3 vid 5 500 vpm och 420 Nm 2 , 3 vridmoment från 3 000 vpm, vilket resulterar i 0-100 km/tim acceleration på 5,7 sekunder och en topphastighet på 250 km/tim.




Redo för vägen

Att vara en entusiastförare borde inte betyda att man behöver lida av brist på bekvämligheter i vardagen. Focus ST Edition har som standard de tillvalspaket som Focus ST-kunder oftast väljer, inklusive sofistikerade förarassistanssystem.

Förarassistanspaketet innehåller Adaptive Cruise Control 4 med skyltsigenkänning och körfältscentrering, som är utformad för att göra körning på motorväg mindre ansträngande, plus dödavinkelvarningssystem med Cross Traffic Alert, 3 som stödjer föraren vid manövrering.

Focus ST Edition har också ett 675 W B&O Premium Sound System med tio högtalare och en subwoofer, medan vinterpaketet som är standard, innehåller en uppvärmd ratt och QuickClear vindruta för snabb avfrostning i isiga förhållanden.

Varje Focus ST Edition kommer i färgen Azura Blue – exklusivt för modellen i Focus ST-serien – kompletterad med högblanka svarta lättmetallfälgar, tak, bakspoiler och diffusor, ytterbackspeglar och ST-märke. Inuti bilen återfinns Motion Blue-sömmar för Ford Performance-stolarna, ratten, växlingsdamasken, mittkonsolens knäskydd och golvmattor.


Mer pressmaterial hittar du här: https://focus.fordpresskits.com/

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef