Gå direkt till innehåll
Bogdan Glod ny VD för Ford i Sverige

Pressmeddelande -

Bogdan Glod ny VD för Ford i Sverige

Bogdan Glod, 50, har utsetts till ny verkställande direktör för Ford Motor Company AB. Bogdan Glod har lång erfarenhet från olika positioner inom bilindustrin och kommer närmast från rollen som försäljnings- och marknadsdirektör för Ford i Polen. Han kommer att tillträda sin nya post den 1 mars 2014 och efterträder Anna Müller som bestämt sig för att gå vidare efter drygt 7 år.

Göteborg, den 21 februari 2014 - Bogdan Glod kommer närmast från rollen som försäljnings- och marknadsdirektör för Ford i Polen, och var dessförinnan chef för Fords eftermarknad i Polen.

”Jag är mycket glad över att se Bogdan Glod som verkställande direktör för Ford i Sverige. Under Bogdans tid på Ford i Polen har han visat sig vara en stark och dynamisk ledare som bidragit till Fords framgångar på den polska marknaden. Jag är säker på att han kommer att fortsätta att visa upp lika goda resultat i sin nya roll”, säger Ford Europas försäljningsdirektör Hans Schep.

Bogdan Glod påbörjade sin karriär inom bilindustrin 1990 då han anställdes vid Toyota i Polen. Han har en Master of Science in Mechanical Engineering från Warsaw Polytechnic samt en civileknomexamen från Warsaw Main School of Economics.

“Jag är mycket stolt över utnämningen och det är med stor glädje jag tar mig an rollen som VD för Ford Sverige. Jag är mycket glad över att fått detta förtroende och jag ser fram emot att leda bolaget mot nya framgångar på den svenska marknaden”, säger Bogdan Glod i en kommentar.

Bogdan Glod efterträder Anna Müller, som ansvarat för Fords svenska verksamhet i 7 år.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. http://www.fordmedia.eu/


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEueller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95


Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef