Gå direkt till innehåll
Bingo Rimér om den svenska synden i Swedes on the Edge

Pressmeddelande -

Bingo Rimér om den svenska synden i Swedes on the Edge

Idag är det premiär för det sista avsnittet i Fords YouTube-serie Swedes on the Edge. I avsnittet träffar komikern David Weaver fotografen Bingo Rimér som berättar om vad den svenska synden har betytt för honom som fotograf, samt hur den har format delar av svensk kultur. Bingo berättar också om sin karriär som tog fart i samband med fotograferingen av Victoria Silvstedt – en karriär som varit präglad av dekadens.

Bingo Rimér är mest känd som fotograf för tidningen Playboy, en tidning som han också var Sverige-agent för fram till 2003 då han började arbeta som chefredaktör för tidningen Moore Magazine.

Bingos karriär började när han var i 20-års åldern och fick möjlighet att fotografera modellen och skådespelerskan Victoria Silvstedt, som då var ungefär i samma ålder. Han blev snabbt en av de mest anlitade Playboy-fotograferna och besökte ofta The Playboy Mansion och dess notoriska fester. I avsnittet delar Bingo med sig av några av sina mest dekadenta erfarenheter från den mest intensiva tiden som fotograf, en tid som han nu lämnat bakom sig.

Se det sista avsnittet av Swedes on the Edge här: www.ford.se/swedes-on-the-edge

Detta är Swedes on the Edge

Swedes on the Edge är en YouTube-serie gjord av Ford Sverige. Bakom produktionen står Calle Schulman och MS&L. Serien följer den amerikanska komikern David Weaver som iklär sig rollen som Ford-anställd från USA. David har kommit till Sverige för att hjälpa Ford med att använda sitt amerikanska DNA, men för att lyckas så måste han först lära sig mer om Sverige. Därför så intervjuar han fem kända svenskar om typiskt svenska företeelser, som jantelagen, det svenska vemodet och den svenska synden.

Den svenska synden är det sista avsnittet i serien Swedes on the Edge, och Erik Lindham är nöjd med projektet som helhet:

- Det har varit betydligt fler som tittat på avsnitten än vad vi räknade med initialt, vilket känns jättekul. Bara på de två första avsnitten var det nästa 900 000 startade strömmar, och vi räknade med 1 miljon totalt. Så vi kommer hamna långt över vårt mål. Det var också viktigt för oss att skapa ett eget innehåll som inte var en omstöpt reklamfilm utan mer underhållning. Vi kommer att jobba vidare med vårt innehåll nästa år och siktar på att göra en helt ny produktion, som ska handla om någonting helt annat, säger Erik Lindham

Fotnot:

Se samtliga avsnitt av Swedes on the Edge här: www.ford.se/swedes-on-the-edge

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef