Gå direkt till innehåll
Bengt Frithiofsson om den svenska spritromantiken i Swedes on the Edge

Pressmeddelande -

Bengt Frithiofsson om den svenska spritromantiken i Swedes on the Edge

Idag är det premiär för det tredje avsnittet i Fords YouTube-serie Swedes on the Edge. I avsnittet intervjuar komikern David Weaver Bengt Frithiofsson om svenskens syn på alkohol. Bengt berättar också sanningen bakom ett av hans framträdanden i Nyhetsmorgon på TV4, ett framträdande som skapade tittarstorm och rubriker.

Bengt Frithiofsson är en av Sveriges främsta profiler när det kommer till viner och andra alkoholhaltiga drycker. Han har under flera år medverkat i bl.a. TV4:s Nyhetsmorgon, där han provat och rekommenderat viner. För några år sedan när Bengt var med i Nyhetsmorgon var det flera tittare som hörde av sig då de trodde att han var berusad. Flera tidningar rapporterade också om inslaget. Sanningen var att Bengt inte alls var berusad utan hade helt enkelt fått en felaktig medicin som han hade intagit strax innan inslaget spelades in.

Det var redan som sjuåring som Bengt först blev introducerad i vinets värld. Nyfiken som han var smakade han på vinslattarna från föräldrarnas kalas vilket slutade i illamående och sängläggning. Idag är han en expert på de flesta druvsorter och under avsnittet kommer Bengt att bjuda David på en vinprovning med alkoholfritt vin.

Se avsnitt tre av Swedes on the Edge här: www.ford.se/swedes-on-the-edge

Detta är Swedes on the Edge

Swedes on the Edge är en YouTube-serie gjord av Ford Sverige. Bakom produktionen står Calle Schulman och MS&L. Serien följer den amerikanska komikern David Weaver som iklär sig rollen som Ford-anställd från USA. David har kommit till Sverige för att hjälpa Ford med att använda sitt amerikanska DNA, men för att lyckas så måste han först lära sig mer om Sverige. Därför så intervjuar han fem kända svenskar om typiskt svenska företeelser, som jantelagen, den svenska synden och den svenska spritromantiken.

Serien är nu inne på sitt tredje avsnitt och resultatet är hittills mycket bra:

- Det rullar på mycket bra med avsnitten av vår serie, vi har passerat långt över 200 000 tittningar redan. När vi tog fram idén för Swedes on the Edge ville vi skapa något som var underhållande utan att kännas som en omstöpt reklamfilm. När man pratar om svenska företeelser som jantelagen och pappaledigheten, speciellt med amerikaner, har de ofta svårt att första hur och varför. Det var också ett medvetet val att framställa amerikanen som väldigt stereotyp då vi ville driva lite med oss själva, i egenskap av att vi är ett amerikanskt företag, säger Erik Lindham

Fotnot:

Se första och andra avsnittet av YouTube-serien Swedes on the Edge här: www.ford.se/swedes-on-the-edge

De övriga avsnitten kommer att publiceras med en veckas mellanrum på onsdagar. Dessa avsnitt är:

  • 5 oktober – Linus Adolphson och det svenska vemodet
  • 12 oktober – Bingo Rimér och den svenska synden

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lindham, informationschef
0733-334309, elindham@ford.com

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef