Gå direkt till innehåll
Aktiv parkeringshjälp populärare än väntat, säger Ford. Efterfrågan på Fords system för fickparkering är dubbelt så stor än väntat

Pressmeddelande -

Aktiv parkeringshjälp populärare än väntat, säger Ford. Efterfrågan på Fords system för fickparkering är dubbelt så stor än väntat

  • Mer än var tredje Ford C-MAX-kund och nästan var femte Focus-kund väljer att utrusta sina nyinköpta bilar med Fords aktiva parkeringshjälp.
  • Fords aktiva parkeringshjälp söker efter lämpliga parkeringsplatser och hanterar bilens styrning så att man kan parkera på ytor som inte är mer än 1,2 gånger längre än den egna bilen.
  • Nästan var tredje bilist i Europa medger att de misslyckas vid första försöket att fickparkera, enligt en undersökning som Ford låtit göra.

Göteborg, 15 november 2011 – Fords aktiva parkeringshjälp – som förvandlar stressframkallande fickparkering till en barnlek –  har visat sig vara mer populär bland kunderna än biltillverkaren väntat sig. 

Hittills i år har mer än en tredjedel av C-MAX-kunderna och nästan en femtedel av Focus-kunderna valt att utrusta sin bil med aktiv parkeringshjälp, en funktion som Ford introducerade med nya C-MAX i slutet av 2010. Efterfrågan hos C-MAX-kunderna har varit mer än dubbelt så stor som Ford förväntade sig får början. Ford har därför fått utöka kapaciteten vad gäller tillverkning och montering av det uppskattade systemet.

"Vi misstänkte att den aktiva parkeringshjälpen skulle gå hem, men vi underskattade behovet av prisvärd teknik som underlättar vardagens bilkörning”, kommenterar Roelant de Waard, som ansvarar för marknadsföring, försäljning och service på Ford Europa.

Ford uppger nu att funktionen kommer att erbjudas på fler europeiska modeller under 2012, så att ännu fler Ford-kunder kan dra nytta av det smarta "handsfree"-systemet för säkrare och smidigare parkering.

I den aktiva parkeringshjälpen används tio ultraljudsensorer placerade på bilens sidor och på de bakre och främre stötdämparna tillsammans med en datorbaserad styrningsfunktion. Systemet söker efter tillräckligt stora parkeringsytor och reglerar styrningen så att bilen hamnar rätt samtidigt som föraren får besked om när han eller hon ska backa respektive köra framåt.

Den aktiva parkeringshjälpen har utformats för att hantera de olika problem som kan uppstå i samband med särskilt svåra parkeringssituationer. Exempelvis brukar systemet parkera bilen utmed rännstenen, men om det upptäcker att andra bilar parkerats med hjulen över rännstenen försöker det parkera bilen på samma sätt.

Parkering kan upplevas som mycket stressande, inte minst i trafikerade stadsmiljöer där fickparkering är det enda alternativet. Enligt en undersökning som Ford låtit göra tycker nyblivna bilförare att fickparkering hör till de mest stressframkallande erfarenheterna.

Tillfrågade nyblivna bilister anser att fickparkering är dubbelt så krävande som att köra på motorväg. Italienska bilister jämför till och med fickparkeringens våndor med att gå till tandläkaren!

Det är inte bara nya körkortsinnehavare som har problem med fickparkering; nästan en tredjedel (32 procent) av de tillfrågade bilisterna i Europa erkänner att de behöver mer än ett försök för att få till en fickparkering.

Ryska bilförare är (om man ska tro vad de själva säger) sämst i Europa: 40 procent behövde mer än ett försök vid fickparkering. På andra plats hamnar britterna med 39 procent. Självförtroendet är större i Tyskland (och även förmågan?), där "bara" 26 procent medger att de inte lyckas fickparkera på första försöket.

# # #

Kommentar: undersökningen utfördes av TNS i maj 2011 och omfattade Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Ryssland med 1 000 tillfrågade personer i varje land (1 500 i Ryssland).

 

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordofeurope,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material