Gå direkt till innehåll
Nya Ford Focus kombi rymmer en rejäl hundbur.
Nya Ford Focus kombi rymmer en rejäl hundbur.

Pressmeddelande -

1 av 3 hundägare utsätter andra för fara genom att låta hundar vara lösa i bilen

En undersökning genomförd på uppdrag av Ford visar på att 1 av 3 hundägande förare låter sin hund vara lös under bilresor – något som utsätter hunden, hundägaren, passagerare och andra trafikanter för stor fara. Ford-ingenjören Rene Berns tog hjälp av sin hund, en australian shephard som heter Emil, för att optimera bagageutrymmet i nya Ford Focus kombi och skapa plats för en rymlig hundbur.

Hundägare som har sina hundar lösa under bilfärder utsätter sin hund, sig själva och andra i trafiken för en onödig risk. Om olyckan är framme kan hunden kastas runt i bilen vilket kan leda till skador för alla i bilen och andra trafikanter. I en ny undersökning, beställd av Ford, framkommer det att 32 procent av hundägande förare låter sina hundar sitta lösa under bilresan.

– Om du har ett husdjur, se då till att tänka på djurets säkerhet – precis som om det vore någon av dina andra familjemedlemmar. Jag ser alltid till att min hund Lily sitter i sin bur. Där kan hon röra sig bekvämt samtidigt som resten av individerna i bilen är säkra. Jag tror att det är den bästa lösningen, säger hundtränaren Graeme Hall, också känd som "The Dogfather".

Gott om utrymme i nya Ford Focus kombi för stor hundbur
Arbetet med att utveckla nya Ford Focus kombi var lustfyllt för Ford-ingenjören tillika hundägaren Rene Berns, som fick inspiration av sin treåriga australian shepherd Emil när han skulle designa bilens bagageutrymme för att få plats med en stor hundbur. Och resultatet blev bra. Bilen rymmer nu till och med världens största hund – en irländsk varghund.

Rene och hans team i tyska Köln maximerade bagageutrymmet genom att komprimera innertakets skumlager, ändra längden på bilens gångjärnsskurvar och omforma själva öppningen.

– Jag vet hur mycket det betyder att kunna ta med sin hund oavsett vart du ska, och jag är stolt över att Emil varit med och sett till att andra hundägare och deras husdjur kan resa säkert och bekvämt, säger Rene Berns, ingenjör på Ford som varit med och utvecklat nya Ford Focus och dess rymliga bagageutrymme.

Undersökningen visade även att en fjärdedel av de förare som låter sin hund vara lös under bilresor också låter hunden sträcka ut huvudet utanför bilfönstret. En situation som ibland lett till att hunden hoppat ut från bilen, enligt respondenterna.

Nya Ford Focus kombi finns ute till försäljning, inklusive varianterna Focus Trend och Titanium, sportiga Focus ST-Line och Focus Vignale.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll