Gå direkt till innehåll
Fords ingenjörer designade och utvecklade ett speciellt 3D-printat induktionsverktyg i koppar
Fords ingenjörer designade och utvecklade ett speciellt 3D-printat induktionsverktyg i koppar

Nyhet -

Ford Pros smarta 3D-printade verktyg gör Transit ännu mer pålitlig

De flesta förare växlar dussintals gånger under en enda resa, men för Transit-skåpbilar som är ute på vägarna, särskilt de som används för leveranser, kan det bli mångdubbelt fler.

Ford Pro strävar alltid efter att hitta sätt att maximera drifttiden för sina kunder. Nu har de kommit på ett smart sätt att se till att den största transportbilen från Ford Pro – Europas ledande transportbilstillverkare under de senaste åtta åren – 1 är ännu mer tillförlitlig.

Transit-växellådor är utrustade med en synkroniseringsring som hjälper till att säkerställa smidiga och pålitliga växlingar. Under produktionen genomgår denna del en härdningsprocess med hjälp av ett induktionsverktyg, under vilken temperaturen når så högt som 820°C.

Fords ingenjörer designade och utvecklade ett speciellt 3D-printat induktionsverktyg i koppar som bättre fördelar värmen för att på så sätt få fram en mer robust del. Dessutom minskar användningen av 3D-printertekniken spill vid produktionen, samtidigt som energiförsörjning via solkraft minskar utsläppen.

"Det var en unik utmaning eftersom koppar vanligtvis inte används i 3D-utskriftsprocessen, men teamet var fast beslutna att hitta ett sätt att få det att fungera", säger Stefan Zimmermann, chef för tillverkning och anläggningsteknik. "Vi kunde se en tydlig förbättring för våra kunder och den nya tekniken kommer att göra en verklig skillnad för deras verksamhet och för deras dagliga användning."

Ford Pro introducerade detta nya innovativa verktyg redan förra året i och med produktionsstarten av Transit-skåpbilar – och teamets uppfinningsrikedom har uppmärksammats vid 2023 års Henry Ford Technology Award för tillverkning.


Ford planerar nu att använda verktyget i en större del av sin produktion och stärka tillverkningen av nästa våg av elbilar.

1 Österrike, Belgien, Storbritannien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumänien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Tyskland

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef