Gå direkt till innehåll
Ford ger BraunAbility Europe prestigefylld certifiering

Nyhet -

Ford ger BraunAbility Europe prestigefylld certifiering

BraunAbility Europe erhåller certifieringen Ford Qualified Vehicle Modifier (QVM), en certifiering för att säkerställa att Fords bilar har samma höga kvalitet även efter en fordonsanpassning. Certifieringen omfattar Ford Transit och Ford Custom.

BraunAbility är ett företag inom Investors Patricia Industries. Företaget grundades 1972 och har sedan dess levererat produkter för att göra fordon tillgängliga för personer med begränsad rörelseförmåga.

Med produktion och utveckling i USA, Sverige, Danmark och Storbritannien är BraunAbility idag den globalt största leverantören av produkter för ökad tillgänglighet i fordon. Produktsortimentet innefattar lösningar för alla typer av fordon, från personbil till färdtjänst och buss. BraunAbility har gjort sig kända i sin bransch som pionjärer inom säkerhet och kvalité, de har bland annat ett eget ackrediterad testcenter.

Det europeiska huvudkontoret är beläget i Stenkullen utanför Göteborg. Globalt sysselsätter BraunAbility över 1400 personer och finns representerat i över 60 länder.

- Att arbeta för ökad tillgänglighet är en personlig passion för mig och mina kollegor. För oss är Fords QVM inte bara en kvalitetsstämpel, det är också ett bevis på att Ford tar tillgänglighet på allvar. Kort sagt, vi är oerhört stolta över vår QVM-certifiering, säger Stefan Larsson, Area Sales Manager på BraunAbility Europe.

Ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl BraunAbility som Ford Sverige är QVM-certifieringen. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords ingenjörsteam (Special Vehicle Engineering SVE) i både Köln och Dunton/UK varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen.

Hos Ford i Sverige är man glada och stolta:
- Det känns oerhört bra att BraunAbility, som varit vår samarbetspartner länge, erhåller en kvalitetssäkrande certifiering för våra produkter inom specialanpassningen, säger Tobias Hägg, chef för transportbilar hos Ford Sverige

Ämnen

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef