Gå direkt till innehåll
Ford Edge Vignale kommer till Sverige i november

Pressmeddelande -

Ford Edge Vignale kommer till Sverige i november

I september var det Sverigepremiär för nya Ford Edge, och nu har Ford också offentliggjort när den exklusiva Vignale-versionen av bilen kommer börja säljas i Sverige. Ford Edge Vignale kommer bara säljas i Fords flaggskeppsbutiker FordStore och kommer finnas där från mitten av november. Edge Vignale stoltserar med överlägsen komfort, högsta kvalitet och självsäker, karakteristisk och elegant design.

Vignale är Fords koncept för en större bilköpsupplevelse, och i november kommer den alltså till nyligen Sverigelanserade, nya versionen av Ford Edge. Edge ska ta marknadsandelar i det stora SUV-segmentet med hjälp av teknik som aktiv brusreducering invändigt och intelligent fyrhjulsdrift, och inte minst med en självsäker design värdig den amerikanska SUV som den är.

Prisad bil får ny prissättning
Ford Edge har fått väldigt bra omdömen redan från start. För att ytterligare stärka modellens konkurrenskraft väljer Ford också att marknadsanpassa priset på hela Edge-sortimentet i samband med lanseringen av Edge Vignale. Volymmodellen Ford Edge Titanium 210 Hk AWD automat landar med den nya prissättningen på 399 900 kronor inklusive fem års eller 15 000 mils garanti, och exklusiva modellen Edge Vignale börjar på 476 900 kronor.

– Nya Ford Edge har fått oerhört positiv respons från kunderna, med kaxig design, utrymmena och den tysta åkkomforten, men samtidigt är det en bilklass där det råder oerhört tuff konkurrens. I samband med lanseringen av Edge Vignale har vi därför beslutat att se över vår prissättning på Edge generellt. Vi vet att Edge har en jättepotential och vi vill ge den så bra förutsättningar vi bara kan att bli den försäljningssuccé som den förtjänar, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Slut på bullriga förarmiljöer med aktiv brusreducering
Ford Edge erbjuder innerkomfort i form av högkvalitativa material och eluppvärmda stolar fram och bak, men också en ännu tystare ljudmiljö tack vare aktiv brusreducering. Mikrofoner spårar och mäter ljudvågor och spelar sedan upp ljudvågor som är tvärt emot de störande ljuden vilket stör ut det oönskade ljudet. Istället blir till exempel ljudet från musikanläggningen kristallklart.

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll