Gå direkt till innehåll
SEX MILJONER FORD TRANSIT TILLVERKADE - Viktig milstolpe för Fords legendariska skåpbil

Pressmeddelande -

SEX MILJONER FORD TRANSIT TILLVERKADE - Viktig milstolpe för Fords legendariska skåpbil

Göteborg, 30 april 2010 Fords legendariska transportfordon skapar ännu en gång rubriker när exemplar nr 6 000 000 idag rullas ut från Ford-Otosan-fabriken i turkiska  Kocaeli.

Just den här bilen – en vit FT280 kombi med medellång hjulbas – har beställts av ett åkeri i Tyskland. Händelsen, och modellens 45-årsjubileum, firas med särskilda ceremonier också på Fords andra Transit-fabriker i Southampton (Storbritannien), Nanchang (Kina) och Hai Duong (Vietnam).

"Med sex miljoner tillverkade exemplar hittills och 45 år på marknaden är Transit den modell som funnits längst i Ford Europas produktportfölj. Den är en viktig hörnsten i vår lönsamma verksamhet i Europa och ett av de mest framgångsrika transportfordonen någonsin", kommenterar John Fleming, Ford Europas ordförande och koncernchef.

"Vi är stolta över att själva ordet Transit har kommit att stå för skåpbil i många länder och kommer att fortsätta bygga vidare på modellens mycket starka ställning på marknaden", fortsätter Fleming.

Ända sedan lanseringen år 1965 har Transit levt upp till sitt rykte om att vara ett hållbart, praktiskt och mångsidigt verktyg för företagskunderna. Modellen erbjuder de senaste tekniska landvinningarna tillsammans med god säkerhet, hög komfort, utmärkta vägegenskaper och låg ägandekostnad.

Den senaste generationen Transit är det enda medelstora transportfordon på marknaden som erbjuds med drivlinor för fram-, bak- och fyrhjulsdrift på samma plattform.

"Detta är bara ett exempel på hur kundorienterat vi arbetar med utvecklingen av Transit", säger Steve Adams, chef för fordonslinjen för transportbilar inom Ford Europa. "Vårt mål är att alltid erbjuda våra företagskunder ett stort utbud med transportbilar som är skräddarsydda efter deras skilda behov."

Transit togs fram innan vare sig EG/EU eller Ford Europa fanns och var den första Ford-produkten som utvecklades för hela Europa. Utvecklingsarbetet förde samman teknik- och marknadsföringsteam från Storbritannien och Tyskland. Modellen har ända sedan dessa varit en central del av Fords utbud.

Ford Transit är idag en stor global framgång och säljs idag på mer än 85 marknader i fem världsdelar. På den största marknaden, Storbritannien, har Transit varit ledande i sitt marknadssegment ända sedan lanseringen 1965.

Trots den senaste tidens ekonomiska kris var Transit det mest framgångsrika 2,5-tonsfordonet år 2009 på de 19 viktigaste europeiska marknaderna. Förra årets marknadsandel på 12,8 procent – en uppgång på 0,2 procentandelar från 2008 – innebär att Transit i fjol erövrade den största marknadsandelen i Europa på sex år. I Sverige har Transit gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Sedan 2005 har Transit i segmentet ökat med 5 procentenheter till idag c:a 11%. 

I augusti i år är det dags att fira igen, för då fyller Ford Transit 45 år.

"Ford Transit har ett fantastiskt arv men också riktigt ljusa framtidsutsikter. Vi kommer att fortsätta räkna antalet fordon och påminna världen om att Transit mer än väl förvaltar sitt arv och sitt goda anseende", avslutar Fleming.

#  #  #

Fords pressreleaser, högupplösta bilder och mulltimedia kan laddas ned på Ford Motor Companys specialgjorda webbplats för firandet av Ford Transit: http://transitcelebrations.fordmedia.eu/

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef