Gå direkt till innehåll
S-Max och Galaxy med ny teknik och nya motoralternativ

Pressmeddelande -

S-Max och Galaxy med ny teknik och nya motoralternativ

Ford S-Max och Galaxy kommer nu med fyra avancerade EcoBlue-dieselmotorer mellan 120 och 240 hästkrafter med bättre bränsleeffektivitet. En ny åttastegad automatlåda, adaptiv farthållare med start-stopp-teknik, effektivare dödavinkelvarnare och Fords nya torkarbladssystem är andra teknologier som också gör sitt inträde på modellerna.

Ford har utvecklat den eleganta storfamiljsbilen S-Max och rymliga Galaxy för att ge ännu bättre bränsleekonomi, prestanda och finess. För första gången erbjuds bilarna nu med Fords sofistikerade tvålitersdiesel EcoBlue-motor med effekt mellan 120 och 240 hästkrafter, och med en avancerad åttastegad automatlåda.

Adaptiv farthållare och utvecklad dödavinkelvarning
På tekniksidan har bilarna utökats med bland annat adaptiv farthållare med start-stoppfunktion, så du tar dig fram i ryckiga köer utan ansträngning, och en utvecklad version av Fords dödavinkelvarnare, som nu kan upptäcka upphinnande bilar upp till 18 meter bakåt.

– Vår unikt eleganta S-Max och enormt praktiska Galaxy är nu två ännu mer övertygande alternativ, med avancerade drivlinor och förarassistansteknik som gör körningen i alla scenarier mindre stressig, säger Roelant de Waard, marknads-, sälj- och servicedirektör på Ford Europa.

Nytt unikt torkarbladssystem
En annan nyhet är Fords nya torkarbladssystem ClearView som tack vare flera spolarmunstycken monterade direkt på torkarbladsarmen är effektivare i att göra rent rutan och minskar förbrukningen av spolarvätska.

Brusreducering standard i Vignale
För premiummodellen S-Max Vignale är nu också den sofistikerade brusreduceringstekniken standard. Med hjälp av mikrofoner utplacerade i kupén lyssnar systemet på bakgrundsljud, från till exempel vindbrus, och spelar upp ljudvågor som är raka motsatsen och därmed blockerar det störande ljudet, för en brusfri och bekväm färd.

Den nya tekniken finns tillgänglig nu i de bilar som säljs i Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 201 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 54 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 69 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll