Följ Ford Motor Company AB

Nya Ford GT vinner Gene Ritvo Award för design och elegans

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2016 08:00 CEST

Nya Ford GT har redan fått kultstatus.

Nya Ford GT har belönats med Gene Ritvo Award, ett av motorvärldens finaste designpriser. Juryn bestod av New England Motorpress Association tillsammans med experter från Bostons Museum of Fine Arts och Larz Anderson Auto Museum, vilka beskrev modellen som en kombination av stil och elegans, paketerad i en strömlinjeformad och kraftfull siluett.

Den 26 maj vann nya Ford GT det fina designpriset Gene Ritvo Award. Priset delas ut till motorvärldens bästa design, vare sig det handlar om en konceptbil, en konsumentbil, en marknadsföringskampanj eller en specifik bildel. Den gemensamma nämnaren är elegant design.

– Det är en stor ära att få ta emot det här priset, det känns som en enorm bedrift och något som hela teamet bakom Ford GT kan vara stolta över. Den nya GT:n mixar grunddragen från originalmodellen GT40 med moderna influenser. Bilen åskådliggör verkligen vårt engagemang rörande prestanda och innovation, sett utifrån alla aspekter kring vår verksamhet, säger Moray Callum som ansvarar för Fords design.

En superbil att räkna med
Nya Ford GT lanserades första gången 2015 vid North America International Auto Show och beskrevs också då som en riktig superbil. Modellen har därefter satt en helt ny standard när det kommer till prestanda, bland annat genom avancemang inom aerodynamik, den effektiva EcoBoost-motorn och lösningar för att minska bilens totalvikt.

– En av de största utmaningarna med ett projekt som detta är att leva upp till originalet som anses vara en av de mest ikoniska modeller som tillverkats i amerikansk bilhistoria. Ford har dock lyckats behålla originalets charm trots modernt material, teknologi och utrustning, säger Zachary Dollar från Bostons Museum of Fine Arts.

Andra gången Ford kammar hem Gene Ritvo Award
Priset ”Gene Ritvo Adward” härstammar från Gene Ritvo, en engagerad medlem i New England Motorpress Association, som dessutom var en talangfull fotograf. Det här är andra gången som Ford tar hem det fina designpriset, första gången var 2012 för designen av Ford Fusion.

Det är över 10 000 personer världen över som anmält sitt intresse till att köpa nya Ford GT, som kommer att kosta drygt 5 miljoner SEK. Av dessa 10 000 är det ungefär 30 personer i Sverige som vill köpa bilen. Huruvida en av de åtråvärda bilarna, som produceras i en extremt begränsad upplaga, kommer att tillfalla en svensk är ännu inte fastställt. Bilarna kommer att börja levereras till kunderna under nästa år.

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.