Gå direkt till innehåll
MOSKVA-DEBUT FÖR FÖRNYAD FORD MONDEO

Pressmeddelande -

MOSKVA-DEBUT FÖR FÖRNYAD FORD MONDEO

Nya högeffektiva motorer, ny avancerad teknik samt förfinad design

Göteborg, 29 juni 2010 - När den internationella bilutställingen i Moskva öppnar den 25 augusti visar Ford en mer elegant och teknologiskt avancerad Mondeo. Den nya modellen, med både förnyad exteriör och interiör, kommer börja säljas senere under året med nya högeffektiva bensin – och dieselmotorer samt flera nya funktioner och säkerhetsteknologier.

De första bilderna, som offentliggörs idag, visar att nya Mondeo drar nytta av den kontinuerliga utvecklingen av Fords formspråk Kinetic design, precis som de omarbetade Ford S-MAX och Galaxy modellerna gjorde tidigare i år.

Mondeo som blivit känd för att vara både stilig, modern och sportig, samt med en hög nivå av komfort, körglädje och säkerhet, bygger vidare på dessa atribut med den Mondeon.

- Ford Mondeo är redan en mycket konkurrenskraftig modell. Med de omfattande ändringarna av utseende och flera nya teknologier kommer den nya Mondeo stärka sin position som flaggskepp i vårt europeiska bilprogram ytterligare, säger John Fleming, styrelseordförande och VD för Ford Europa. - Dette är den snyggaste, säkraste och mest miljövänliga Mondeo vi någonsin har lanserat, och den fullbordar uppdateringarna av våra stora familjebilar.

Högre prestanda, mer teknologi
Nya Mondeo kommer också med den hittills starkaste 2.0-liters Ford EcoBoost bensinmotor med turbo. Nykommlingen utvecklar hela 240 hk, och kompletterar den existerende 203 hk-versionen, som lanserades tidigare i år till Mondeo, S-MAX och Galaxy.

240-hk motorn har ett genomsnittligt CO2-utsläpp på bara 179 g/km, vilket är detsamma som för 203-hk versionen. Fords EcoBoost-teknologi sänker också bränsleförbrukning och emissioner med upp till 20 procent jämfört med traditionella bensinmotorer med samma effekt.

En annan nyhet är den omarbetade 2.2-liters Ford Duratorq TDCi-motorn, där effekten har ökat med 12 procent, til 200 HK, vilket gör den till Fords starkaste Duratorq dieselmotor hittills. 2,0-liters TDCi-motorn till Mondeo, som lanserades tidigare i år, utvecklar 115, 140 eller 163 hk, med ett genomsnittligt CO2-utsläpp på bara 139 g/km.

Nya Mondeo kan också levereras med ett flertal Ford ECOnetic teknologier, inklusive Smart Förnyelsebar Laddning - SRC, Ford Eco Mode och Fords aktiva kylarjalusi. Det aktiva kylarjalusiet är en elektroniskt styrd enhet som reglerar luftströmmen genom kylaren och motorrummet för att sänka luftmotståndet, vilket leder till lägre bränsleförbrukning. Dessutom hjälper det också till att förbättra motorns värmeegenskaper samt start i kallt klimat.

Fords nya 6-växlade PowerShift-växellåda med dubbelkoppling är standard med Fords EcoBoost bensinmotorer, och finns som tillval till 140- och 163 hk-versionerna av 2,0-liters Duratorq TDCi.

Den nya Mondeon kommer också innehålla en omfattande serie av förarassistensfunktioner, vilka många ses för första gången i en Ford. Det gäller bland annat Lane Departure Warning, Driver Alert samt halv/helljus automatik. Nya funktioner som redan introducerats i S-Max och Galaxy tar nu steget in i Mondeo också. Dessa är Blindspot Information System, justerbar hastighetsbegränsare, elektriska barnlås på bakdörrarna samt backkamera.

Nya Mondeo finns till försäljning i Europa från September 2010.

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder kan laddas ned på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com) alternativt på http://thenewmondeo.fordmedia.eu/

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef