Följ Ford Motor Company AB

Millennials vill köra miljövänliga SUV:ar

Pressmeddelande   •   Feb 07, 2017 10:15 CET

Ford EcoSport, Edge och Kuga.

Enligt en undersökning gjord av Ford Motor Company konstateras det att så kallade Millennials, personer födda 1981-1995, gärna väljer en SUV när det är dags att köpa bil. Studien visar också att fyra av fem Millennials tror att SUV-modeller blivit mer bränslesnåla och miljövänliga under de senaste fem åren.

Enligt en studie gjord av Ford Motor Company tror fyra av fem Millennials att SUV:en under de senaste fem åren blivit mer bränslesnål och miljövänlig. Undersökningen berättar också hur 25 procent av alla nybilsköpande Millennials är intresserade av att köpa just en SUV. Respondenterna i studien består av 5 000 personer från Frankrike, Tyskland, Spanien och Storbritannien, som äger en bil eller planerar att köpa en bil under det kommande året.

– Försäljningen av SUV:ar ökar snabbast av alla fordonsmodeller i Europa just nu, och det är bland annat eko-medvetna Millennials som driver på den stigande efterfrågan. Denna målgrupp med flera har fått upp ögonen för bränslesnåla motorer så som vår 1,5-liters TDCi diesel-motor på 120 hästkrafter med koldioxidutsläpp på 115 gram per kilometer, monterad i nya Ford Kuga, säger Roelant de Waard på Ford.

Ny elektrisk SUV från Ford
Ford ska introducera en helt elektrisk SUV, gjord för att klara av en sträcka på ca 480 kilometer – en distans jämförbar med avståndet mellan London och Paris. Den nya nollutsläpps-modellen är en av fem nya SUV:ar från Ford som släpps fram till och med 2020. Gällande nollutsläpp betraktas Sverige som en mycket viktig marknad med hög mognadsgrad kring elektrifierade drivlinor.

Fords Europa-försäljning av SUV-modeller i form av EcoSport, mellanstora Ford Kuga och den större modellen Ford Edge ökade med 31 procent under 2016, jämfört med 2015. Det totala antalet registrerade SUV:ar i Europa steg under 2016 med 21 procent.

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.