Gå direkt till innehåll
Europas största FordStore – Hedin Bil i Segeltorp
Europas största FordStore – Hedin Bil i Segeltorp

Pressmeddelande -

Idag invigs Europas största FordStore – hos Hedin Bil i Segeltorp

Idag inviger Hedin Bil Europas största FordStore i Segeltorp, Stockholm. FordStore, Fords flaggskeppsbutiker, säljer och visar hela modellprogrammet av både personbilar och transportbilar, med exklusiva utrustningsalternativ som Vignale och prestandabilar som Focus RS och Mustang. Tillsammans med bilhallen öppnar också den nya restaurangen "Fiesta", med 150 sittplatser och servering av både frukost, lunch och à la carte-meny.

Idag, torsdagen den 19 april klockan 15.00 öppnar Hedin Bil Europas största FordStore i Segeltorp, Stockholm. Byggnaden består av två stora våningar med gott om utrymme för Fords modellprogram, kundmottagning, reservdelsavdelning, däckhotell och däckverkstad.

– Vi är jättestolta över anläggningen, som skapar stora förutsättningar för oss att kunna leverera en bra kundupplevelse. Satsningen har bland annat resulterat i cirka 30 arbetstillfällen, fler serviceplatser, en ny servicemottagning, en restaurang och ett eget däckhotell med tillhörande däckverkstad. Dessutom är läget fantastiskt, vi syns bra, säger Johan Silfwerplatz, platschef vid Hedin Bil FordStore i Segeltorp.

Genom FordStore-konceptet känner besökare igen sig, oavsett vilket land eller vilken hall de befinner sig i. Det är också bara hos FordStore som besökaren kan se och provköra samtliga bilmodeller från Ford, såväl person- som transportbilar.

Hedin Bil har gjort en viktig och omfattande investering som är en viktig del i bolagets satsning på Ford-affären.

Hos Ford Sverige är man mycket glad över den nya anläggningen:

– Att Europas största FordStore invigs här i Stockholm är ett bevis på den stora potential som finns på marknaden såväl i Stockholm som övriga Sverige. Vi är väldigt glada för att Hedin Bil ville göra denna satsning, och vi är övertygade om att den kommer bära frukt. Dels för anläggningens enormt höga kvalitet, dels för de spännande produktlanseringar vi har i år, bland annat nya Ford Mustang och en helt ny Ford Focus till sommaren, säger Bogdan Glod, VD för Ford Sverige.

Öppningserbjudanden och provkörning av prestandamodeller
Invigningen firas med fika, underhållning och en rad premiärerbjudanden. I hallen finns bland annat en importerad F150 Raptor – USA:s mest sålda pickup men som enbart finns i några enstaka exemplar i Europa – och den populära sportbilen Ford Mustang att vila ögonen på, och provkörningen är igång.

FordStore hos Hedin Bil i Segeltorp blir Sveriges tionde FordStore, och fyra till är på gång att öppnas.

Bilder från invigningen kommer att publiceras i morgon fredag den 20 april.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef