Gå direkt till innehåll
Nya versionen av Ford Edge.
Nya versionen av Ford Edge.

Pressmeddelande -

Här är nya sportiga SUV:en Ford Edge

Ford visar nu upp den uppdaterade SUV:en Ford Edge för Europa, med bland annat en sportig ST-Line look. Modellen är utrustad med en kraftfull ny drivlina, förarassistans och en premiumspecifikation för komfortutrustning. Bilen blir Fords mest tekniskt avancerade SUV någonsin.

Idag visar Ford upp den nya versionen av Ford Edge, en tekniskt avancerad SUV med en sportig look. Bilen kommer börja säljas i Europa och Sverige under årets sista kvartal.

– Nya Ford Edge kommer hjälpa förare att hantera start-stopp-trafik med hjälp av vår mest avancerade förarassistans-teknologi någonsin, samtidigt som du sitter bekvämt och tar dig fram med hjälp av vår nya bränsleeffektiva tvåliters EcoBlue-dieselmotor med bi-turbo och en 8-stegad automatlåda. Vi tror att nya Edge kommer bli ett högaktuellt val för Europas SUV-kunder som bara blir fler och fler, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

En smart SUV för en smart värld
Nya Ford Edge är försedd med tre nya förarassistans-teknologier för den europeiska marknaden – autobroms, Evasive Steering Assist och adaptiv farthållare med filövervakningssystem. Autobromsen hjälper till att minska konsekvenserna av kollisioner även i lägre hastigheter i stadstrafik genom att automatiskt bromsa in då en framförvarande kollision skett. Evasive Steering Assist hjälper föraren att styra bort bilen från stillastående eller långsamt körande bilar via en radar och en kamera. Den adaptiva farthållaren med filövervakning ser till att bilen behåller ett lagom avstånd till bilen framför även i köer, samt ser till att hålla bilen innanför filmarkeringarna.

Kraftfull, sofistikerad prestanda
Den nya Edgen är utrustad med Fords senaste drivlineteknologier som innebär optimerade bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Bilen är försedd med företagets nya tvåliters EcoBlue-dieselmotor med bi-turbo med 238 hästkrafter. Det är första gången det avancerade bi-turbosystemet används med Fords EcoBlue-dieselmotor.

Sportig ST-line look
Den nya Edge ST-Line-looken innebär en rad utmanande val för bilens interiör och exteriör. Bilen är försedd med 20- alternativt 21-tums färgade premiumfälgar. Grillen i fronten har fått en unik svart färg, som tillsammans med bilens linjer skapar ett tufft uttryck. Pedalerna är av aluminium och ratten är perforerad för ett sportigt utseende.

Ladda mobilen trådlöst
En ny trådlös laddningsplatta som sitter i bilens uppdaterade medielåda gör det smidigt att ladda kompatibla enheter utan att använda sladd. Ford SYNC 3, företagets kommunikations- och underhållningssystem – kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto™ – gör det möjligt att kontrollera uppkopplade smarttelefoner, ljud, navigation och klimatanläggning via röstkommandon och bilens 8-tums pekskärm.

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll